Bakandan 'idam' açıklaması: Cumhurbaşkanı ne yapacağını söyledi

Bakandan 'idam' açıklaması: Cumhurbaşkanı ne yapacağını söyledi
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden gündeme getirdiği idam cezasına ilişkin konuştu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Emine Bulut cinayetiyle iktidarın yeniden gündeme getirdiği idam cezasına ilişkin konuştu. Gül "Bu konu parlamentonun vereceği bir karardır" dedi.

Adalet Bakanı Gül, kadına yönelik şiddetle ilgili "Kadına yönelik şiddet ve cinayet gerçekten insanlık dışı. Bu tür hadiseleri görmek insanın insanlığından utandığı bir tablo" diyen Gül, şunları söyledi:

"Bu konuda hem idari hem yargı mercileri böyle kişilerin hak ettiği cezayı vermektedir. Sayın cumhurbaşkanın bu konuda tutumu açıktır. Eğer parlamento bu değişikliği yaparsa sayın Cumhurbaşkanı ne yapacağını söylemiştir. Meclis açıldığında bu şiddeti önleyici ne gibi ilave tedbirler gerekiyorsa hepimiz üzerimize düşeni elbette yaparız.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulut cinayetiyle ilgili "Benim gönlüm idamdan yana' çıkışında bulunmuştu. Kadın örgütleri ise, 2011 yılında kabul edilen ve 'İstanbul Sözleşmesi' olarak anılan "Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin uygulanmasını istiyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar