Adalet Bakanı Bozdağ'dan Almanya'ya 'Kavala' tepkisi: Kendinize bakın

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Almanya'ya 'Kavala' tepkisi: Kendinize bakın
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Berlin Büyükelçisi'nin Kavala kararı nedeniyle çağrılmasına tepki gösterdi. Bozdağ, 'Almanya Türkiye’ye değil kendine baksın' dedi.

Berlin Büyükelçisinin Almanya Dışişleri Bakanlığına çağrılmasıyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Almanya'ya tepki gösterdi. Bakan Bozdağ açıklamasında "Ülkemizde görülmekte olan bir dava ile ilgili Berlin Büyükelçimizin Almanya Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması, Türkiye’nin içişlerine açık bir müdahale girişimidir" ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından, "Almanya dahil hiçbir ülkenin Türkiye’nin içişlerine müdahale girişimi hakkı da haddi de değildir" diyen Bozdağ şunları söyledi: "Kraichtal ve Backnang yangınını,Solingen Faciası, Ludwigshafen Yangını, Hanau'da ırkçı terör saldırısı ve NSU Davası gibi nice katliamın faillerinin yargılandığı davalarda Almanya’nın hukuku nasıl ayaklar altına aldığına tüm dünya şahittir. Almanya Türkiye’ye değil kendine baksın."

'ULUSLARARASI HUKUKA UYMAYA DAVET EDİYORUM'

Öte yandan Bakan Bozdağ, yaptığı açıklamada "Türkiye tam bağımsız bir devlettir. Türk milleti adına karar veren Türk yargısı da tam bağımsızdır. Türk hakimleri; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdan kanaatlerine göre hüküm verirler. Haddini aşan Almanya’yı kınıyorum ve uluslararası hukuka uymaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar