Adalet nöbetinin 164'üncü günü: Devlet adil olduğu sürece güçlüdür

Adalet nöbetinin 164'üncü günü: Devlet adil olduğu sürece güçlüdür
Adliye binası önünde “Adalet” mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesi, “Devlet adil olduğu sürece güçlüdür” mesajı paylaştı.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Şanlıurfa Adliyesi önünde "Adalet" talebi ile başlattığı nöbet eylemi 164’üncü gününde devam ediyor. Sabah erken saatlerde adliye binası önüne gelen anne ve oğlu, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda nöbeti başlattı.

Katliamda yaşamını yitiren baba Hacı Esvet, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile saldırıya uğradıkları ambulansa ait fotoğrafın yer aldığı "14.06.2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesinin içinde baba ve 2 oğlu katledildi. 3 yıldır tek tutuklu yok! üstünlerin hukuku son bulsun. Herkes İçin Adalet" yazılı pankartı adliye önündeki beton bloklarına bırakan aile, yolu adliyeye düşenlere maruz kaldıkları katliama dair verdikleri adalet mücadelesini anlatarak nöbeti sürdürüyor.

Aile sosyal medya hesaplarından Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve Şanlıurfa Valiliği hesaplarını etiketleyerek, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yeğeni İbrahim Yıldız’ın iş yerinden silahla ateş ettiği ana ait fotoğraf ile bariyerlerin önüne yerleştirdikleri pankartın fotoğrafını, "‘Adalet istiyoruz’ yazılı pankartı beton bariyere asmak kanununa göre suçmuş bundan dolayı emniyet bize para cezası yazdı. İşyerimize saldırıp silahla ateş eden kişiyi niçin tutuklamıyorsunuz? Devlet adil olduğu sürece güçlüdür" mesajıyla paylaştı. (MA)

Öne Çıkanlar