Adalet Sofrası’nın bugünkü misafiri Barış Anneleri ve TJA oldu

Adalet Sofrası’nın bugünkü misafiri Barış Anneleri ve TJA oldu
Urfa Adliyesi önünde başlattıkları Adalet Nöbetlerini 407’nci gününde sürdüren Şenyaşar ailesinin “Adalet Sofrası”na Urfa Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve TJA Aktivistleri misafir oldu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 407'inci gününde devam ediyor. Sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden, Urfa Adliyesi önüne gelen anne ve oğlu, oruçlarını nöbetlerini gerçekleştirdikleri "Şenyaşar ailesi adalet köşesinde" açtı. Ailenin 407’inci gününde "Adalet Sofrası"na Urfa Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) Aktivistleri katıldı.

Çok sayıda kadının bulunduğu sofrada gelenler arasında yer alan Urfa Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Fatma Akbaş, "Emine arkadaşımız için buraya geldik" dedi. Ramazan ayında Emine Şenyaşar’ın adliye önünde nöbetine devam ettiğine dikkat çeken Akbaş, "Eskiden de ara ara gelerek ziyarette bulunuyorduk. Bugün de hep birlikte iftar açmak için buraya ziyarete geldik. Onun acısını derinden hissediyor ve paylaşıyoruz" diye belirtti.

Emine annenin 2 çocuğunu ve eşini kaybettiği katliamı ve bir oğlunun tek kişilik hücrede tutulmasını hatırlatan Akbaş, "Emine arkadaş burada kimseden bir şey istemiyor. Adalet için buraya geliyor. Hakimlere, savcılara sadece işlerini yapmalarını söylüyor. Onlara, ‘Bu işi yapmak için okumuşsunuz, yemin etmişseniz bu işi hakkıyla yapın’ diyor" dedi.

‘TALEPLER BİR AN ÖNCE YERİNE GETİRİLMELİ’

"Emine arkadaşımızın bir an önce taleplerinin yerine gelmesini ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz" diyen Akbaş, "Ölenler için bir şey yapılamaz ama cezaevinde bulunan oğlu için bir şey yapılmalı. Yazın sıcağında kışın soğuğunda, ramazanda neden çocuklarının yanında olmasın? Neden burada adliye önünde olsun. Emine anne için Şenyaşar ailesi için adalet gelirse tüm insanlar için de adalet gelmiş olur" şeklinde konuştu.

 

Öne Çıkanlar