Adana'da 1 Mayıs afişi asan EMEP üyelerine 39 bin 711 lira para cezası kesildi

Adana'da 1 Mayıs afişi asan EMEP üyelerine 39 bin 711 lira para cezası kesildi
Emek Partisi üyelerine Kabahatler Kanunu’ndan 13 bin 237’şer liradan toplam 39 bin 711 lira para cezası kesildi.

Adana'da 1 Mayıs çağrısı afişleri asan Emek Partisi üyelerine 39 bin 711 lira para cezası kesildi.

Evrensel'de yer alan habere göre; para cezası kesilen Büyük Saat bölgesi, patronların yüzlerce çocuk işçi ve kayıt dışı işçi çalıştırdığı ayakkabı atöyelerinin olduğu bölge olarak biliniyor.

Afiş asan Emek Partisi üyeleri, "Güvenceli İş, İnsanca Yaşam" için 1 Mayıs’a çağırmak amacı ile içinde atölyeler bulunan ortak binalara 1 Mayıs afişleri astı. Emek Partililere Kabahatler Kanunu’ndan 13 bin 237’şer liradan toplam 39 bin 711 lira para cezası kesildi.

Emek Partisi İl Sekreteri Mesut Baylav, "Suç olan çocuk işçiliği takip etmeyen polis, emekçilere çağrı yapmamızı bu şekilde engellemeye çalışıyor" dedi.

'PANDEMİ ÖNLEMLERİ SÖMÜRÜYÜ ARTTIRMA, İŞÇİNİN SESİNİ KESME ARACI'

Pandemi koşullarında açlıkla ölüm arasında bırakılan işçilerin pandemi bahanesi ile hakları gasbedilirken pandemi önlemi diye işçilerin örgütlenmesinin engellendiğini, işçilerin sesinin kesimek istendiğini dile getiren Baylav, bölgede önlerinden geçen çocuk işçileri görmezden gelen polisin kendilerine para cezası kestiğini söyledi.

Ayakkabı işçilerinin pandemi dönemini uzun süren işsizlikle geçirdiğini, onları "Güvenceli iş, insanca yaşam, hak ve özgürlükler" için 1 Mayıs’a çağırdıklarını dile getiren Baylav, "Hükümet, pandemiyi patronların sömürüyü arttırma aracı olarak kullanıyor. Biz sömürüye karşı işçilere birleşme çağrısı yapmaya devam edeceğiz" dedi. 

Öne Çıkanlar