60 yıllık iş merkezinin esnafına iş yerlerini terk etmeleri için tebligat gönderildi

60 yıllık iş merkezinin esnafına iş yerlerini terk etmeleri için tebligat gönderildi
Adana’da 60 yıldır Vakıflar Sarayı'nda hizmet verdikleri iş yerlerini terk etmeleri için tebligat gönderilen esnaf 'Çocuklarıma ekmek götüremiyorum. Verdiğiniz değer bu mu?' diye isyan etti.

Adana’da 60 yıldan bu yana gelinlik, çeyiz, kına, sünnet, giyim, hediyelik eşya ve eğlence sektörü olarak hizmet veren, yurtiçi ve yurtdışından da müşteri ağırlayan Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait alışveriş merkezindeki esnaflara iş yerlerini terk etmesi için tebligat gönderildi. Daha çok kadın esnaftan ve gelinlikçilerden oluşan, içerisinde 3 de düğün salonu bulunan alışveriş merkezindeki esnaflar kendilerine yeni yer gösterilmediği, kira yardımı yapılmadığı için çaresizlikle baş başa bırakıldığını belirterek isyan etti. CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin'den destek isteyen esnaflar, "Bize kimse yardım etmiyor. Ekmek parası kazanamıyoruz. Borçlarımız var. Kadınlara verdiğiniz değer bu kadar mı? Çocuklarımıza ekmek götüremiyoruz. Bize yeni yer de gösterilmiyor. Devletten yardım bekliyoruz" dedi.

ADANA MİLLETVEKİLİ ŞEVKİN: 60 YILLIK DOKU DAĞITILIYOR

Esnafın sorunlarını dinleyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, "Burada daha çok düğün malzemelerinin satıldığı, daha çok gelinlikçilerin bulunduğu 100'e yakın esnafın bulunduğu Vakıflar Sarayı’nda ne yazık ki yıkım kararı alınmak üzere. 60 yıldır hizmet veren Vakıflar Sarayı esnafına ‘iş yerlerinizden çıkın' denildi. Ekonomiye yıllardır katma değer yaratan ve yurt dışından dahi müşteri ağırlayan bu doku dağılacak" diye konuştu.
‘DEVLET, BU KADAR ÜRETİM YAPAN BİR MERKEZDE ESNAFIN ÇIKARINI KORUMALIDIR’

Sözcü'nün haberine göre "Esnafa ne bir yer gösteriliyor, ne kira yardımı yapılıyor ne de geleceğe dair bir öngörü var" diye konuşan Dr. Şevkin, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yıkılıp yapıldıktan sonra da buradaki esnafa bir öncelik tanınmıyor. Esnafı kaderiyle baş başa bırakıyorlar. Esnaf ve aileleriyle birlikte yaklaşık bin kişiyi ilgilendiren bu konuya duyarlılık bekliyoruz. Devletin bu kadar üretim yapan, yurt dışından bile insanların gelip gelinlik ve düğün malzemeleri satın aldığı, 3 tane de düğün salonunun bulunduğu bu merkezde öncelik esnafın çıkarlarını sağlamak olmalıdır" dedi. Şevkin, esnafa belirli noktada toplu bir yer gösterilmesi, kira yardımı yapılması, yeni yapılacak alışveriş merkezinde 60 yıldır hizmet veren esnafa dilerse satın alma veya kiralama önceliği tanınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

‘YER GÖSTERİLMİYOR, KİRA YARDIMI YAPILMIYOR’

1971 yılından bu yana hizmet veren gelinlikçi Acımış ailesinden Günay Acımış "En azından bizlere bir yer gösterilsin, kira yardımı yapılsın. Zaten bir sürü borcumuz var. Şu an zaten zor durumdayız. Burası yıkılırsa biz nereye gideceğiz. Bu kadar elimizde kalan gelinlikleri ne yapacağız? Borcumuzu nasıl ödeyeceğiz?" diye konuştu.

‘KADINLARA VERDİĞİNİZ DEĞER BU KADAR MI?’

Ailesiyle birlikte Vakıflar Sarayı'nda 40 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen Ceyda Tekbulut da Türkiye'de kadın girişimcilere destek verilmediği gibi köstek olunduğunu vurguladı. İşsiz kalacaklarını dile getiren Tekbulut "Kadınlara verdiğiniz değer bu kadar mı?" diye sorarak şunları söyledi: "Ha bire gelip karot alıyorlar. Ekmek parası kazanamıyoruz. Kadın esnaflar sesini çıkaramıyor ama ben sesimi çıkarıyorum,  çünkü kiramı ödeyemiyorum. Çocuklarıma ekmek götüremiyorum. Bir sürü insan var içine atıp her gün ağlayan."

Öne Çıkanlar