Adana'da 48 sağlık çalışanı enfekte oldu

Adana'da 48 sağlık çalışanı enfekte oldu
ATO Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, Adana'da 18'i hekim 48 sağlık çalışanının enfekte olduğunu ve Mart ayı içerisinde bir diş hekiminin bu nedenden yaşamını yitirdiğini söyledi.

Adana Tabip Odası (ATO) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, koronavirüs (Covid-19) salgınına dair kenti durumu değerlendirdi. Hilal, Adana'da hastanelerin yüzde 50 civarında bir yoğunluk yaşadığını söyledi. Hilal, tüm hastanelerin pandemi hastanesi olması nedeniyle hasta olan yurttaşların sağlığa erişimde sorun yaşadığını dile getirdi. Hilal, İl Panedemi Kurulu'na davet edilmediklerini ve kendilerine bilgi akışı yapılmadığını belirtti.

Birinci basamak sağlık hizmetinde çalışan Aile Hekimlerin ciddi sorunlar yaşadığını aktaran Hilal, "İlk başta koruyucu ekipmanlara ulaşma konusunda bir zorlukları vardı. Sağlık Bakanlığı'nın, İl Sağlık Müdürlüğü'nün çabası ve bizlerinde desteğiyle bir miktar çözüldü. Koruyucu ekipmanda bir sıkıntı yok" dedi. 

VAKA SAYILARINA ULAŞ ILMIYOR 

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vaka sayısına ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini aktaran Hilal, "Bizim hastanelerden hekim arkadaşlarımızdan aldığımız bilgileri yayınladığımızda ise yetkililer bu rakamların doğru olmadığını söylüyorlar. Vaka sayılarında çok büyük bir artış yok. Adana'da salgında son durumda yaklaşık 18 hekim olmak üzere 48 sağlık çalışanı arkadaşımız enfekte olmuş durumda. Mart ayı içerisinde bir diş hekiminin bu nedenle vefat ettiğini biliyoruz" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar