Adana’da zam protestosu

Adana’da zam protestosu
Seyhan ilçesinde bir araya gelen yurttaşlar, fahiş zamları protesto etti.

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Akkapı Mahallesi'nin Cemil Nardalı Konağı önünde bir araya gelen yurttaşlar, elektrik, doğalgaz ve temel ihtiyaçlara son zamanlarda yapılan zamları protesto etti. "İşçiler geçinemiyor", "Esnaf geçinemiyor" ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" dövizleri ile tepkilerini dile getiren yurttaşlar, zamların geri alınmasını istedi.

‘AKP İSTİFA ETMİYOR'

Eylemde konuşan Emek Partisi (EMEP) Seyhan İlçe Başkanı Erdoğan Buyur, AKP hükümetinin 20 yıldır zam ve zulümden başka bir şey getirmediğini ifade etti. Halktan toplanan vergiler ve patronlara verilen teşviklerden bahseden Buyur, "Tüm Türkiye 500 kişiye çalışıyoruz. Bizden alınan vergiler bir grup asalağa gidiyor. Bir futbol takımı kümeye gittiği zaman teknik direktörü istifa ediyor. Bunlar 20 senedir Türkiye’yi dünya liginde küme düşürdü. İstifa da etmiyorlar" dedi. Yüzde 7’lik KDV indiriminin vatandaşla dalga geçmek anlamına geldiğini söyleyen Buyur, "Gözümüze baka baka bizi aldatıyorlar. Elektriğe yüzde 127 zam yapıp yüzde 7 düşürerek sen kimi kandırıyorsun. Uyanalım artık. Çiftçi öldü, işçi öldü. Cumhurbaşkanı’nın aylığı 110 bin lira.  Sarayın elektriğini, Aylığını biz ödüyoruz. Adana’nın AKP’li milletvekilleri 25 bin lira aylık alıyor, mecliste ne yapıyor. Gelsinler, sesimizi duysunlar " dedi.

Evine 2 bin 230 TL elektrik faturası geldiğini dile getiren bir vatandaş, "Ortalama 250 lira geliyordu. 10 katına çıktı. Yüzde yüz değil, yüzde 127 değil, tam on katı geldi" diyerek zamlara tepki gösterdi. (MA)

Öne Çıkanlar