Adanalılar: Hayat dama sığar

Adanalılar: Hayat dama sığar
Damda uçurtma uçurup 'traşa' girdiler

Uçurtma uçurma mevsiminin başladığı bahar aylarının başlangıcında Adana'da 'Hayat Dama Sığar' etkinliği yaptı. Diğer illerden farklı olarak çatıya yabancı olan Adanalılar evlerinin damlarına çıkıp uçurtma uçurdu. Yerel tabirle uçurtma iplerinin birbirine dolanarak ipi kesilenin uçurtmayı kaybettiği traşa girdiler.

Koronavirüs salgınıyla birlikte kamusal alanlarda insan yoğunluğu azalırken, sokağa çıkma yasağı da kentleri oldukça sessizleştirdi. Her yıl Adana'da Merkez Park'ta düzenlenen uçurtma şenliği yapılamayınca Adanacity isimli sosyal medya hesabının çağrısıyla Adanalılar geleneksel yönteme geri dönerek damlardan uçurtma uçurdu.

Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi sakinleri, sosyal medya hesabı üzerinden organize olarak, yaklaşık bin uçurtmayı Adana semalarına saldı. Etkinlikte gökyüzü uçurtmalarla dolarken, renkli görüntüler oluştu.

Adana Demirspor renkleriyle süslenen 16 metrelik dev uçurtmayı yapan Muhammet Baysal, zor günleri gökyüzünü renklendirerek geçirmeye çalıştıklarını belirterek, "Hayatın eve ve dama sığdığını göstermek istedik. Biz de buranın en büyük uçurtmasını yaptık. İnsanlara moral vermek, evde de bir şeyler yapabileceklerini göstermek için böyle bir etkinlik düzenledik. Şu anda 2 bin ila 3 bin uçurtma uçuyor. Adana, 'Hayat eve sığar, hayat dama sığar' diyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar