Aday olacaklara ‘istifa’ yolu

Aday olacaklara ‘istifa’ yolu
2023 seçim takvimi başladığında istifa edenlerin başvurularının değerlendirilmeyeceği, böylece olası bir baskın ya da erken seçime de daha hazırlıklı olunacağı ifade ediliyor.

CHP’de milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifalarının öne çekilmesine ilişkin çalışma yürütüldüğü iddia edildi.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarının seçime en geç bir yıl kala yani önümüzdeki haziran ayında görevlerinden ayrılmalarına ilişkin genelge hazırlanılması planlanıyor. Böylece milletvekili aday adayı olmayı düşünen il ve ilçe yöneticilerinin görevlerinden istifaları öne çekilmiş olacak ve yerlerine atama yapılacak.

‘SEÇİM SÜRECİNDEKİ BAŞVURULAR KABUL EDİLMEYECEK’

Seçim takvimi başladığında istifa edenlerin başvurularının ise değerlendirilmeyeceği ifade ediliyor. Böylece olası bir baskın ya da erken seçime de daha hazırlıklı olunacağı ifade ediliyor.

CHP’li kaynakların, "Örgütlerde yenilenme sağlanacak. Seçimlere girerken parti örgütlerinin derli toplu girmesi, teşkilatlardaki boşalmanın bir an önce gerçekleşerek taze kanlarla yola devam edilmesi sağlanacak. Bir yenileme gerçekleştirilecek, kongre isteyen teşkilatın da gönlü alınacak" değerlendirmesini yaptığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar