Aday olamayan AKP'li: Beni tehdit ettiler

Aday olamayan AKP'li: Beni tehdit ettiler
Rize'nin Pazar ilçesinde olağan ilçe kongresini yapan AKP'de ilçe başkanlığına aday olmak isteyen AKP üyesi veto yediğini söyledi.

Gençağa KARAFAZLI


ARTI GERÇEK- Rize’nin Pazar ilçesinde 23 Ağustos'ta yapılan AKP 7. Olağan Kongresi'nde aday olmak isteyen Tolga Karahan, anti demokratik bir şekilde adaylığına engel olunduğunu söyledi. Karahan, kongrede uğradığı haksızlığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktaracağını, bir çözüm bulamazsa yeni yol haritası çizip partili arkadaşlarıyla gerekirse AKP'den istifa edeceğini belirtti. 

AKP Pazar ilçe örgütü kongresi Pazar Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kongrenin divan başkanlığı görevini Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen yürüttü. Tek liste ile yapılan seçimlerde mevcut Başkan Âdem Yıldız yeniden başkan seçildi.  

İlçe başkanlığına aday olduğunu açıklayan Tolga Karahan’ın yönetim kurulu listesinin Divan Başkanı Türkmen tarafından kabul edilmemesi tartışmalara neden oldu.

Adaylığını açıklayan ancak listesi veto edilen Tolga Karahan, bu yapılanların anti demokratik olduğunu aday olma hakkın gasp edildiğini mücadeleden vaz geçmeyeceğini açıkladı. 

Karahan, salondaki gazeteciler tarafından tartışmalı kararın haberleştirilmemesine tepki göstererek yaşananları Artı Gerçek'e anlattı.

'SEÇİMİ KAYBEDECEKLERİNİ ANLAYINCA BENİ EKARTE ETTİLER'

Kamu işçi statüsünde olduğunu, onun için aday olamayacağını kendilerine söylediğini belirten Karahan "Bugünkü seçimde kaybedeceklerini anladıkları halde beni ekarte ettiler. Öyle seçimi aldılar. Ben devlet memuru değilim, işçi statüsündeyim. Ben çok araştırdım, bugüne kadar milyonlarca kişi işçi olup da encümenlik, ilçe başkanlığı, il başkanlığı, milletvekilliği dahi yapanlar var. Yüksek Seçim Kurulu ile de görüştüm. İşçi statüsünde olduğum için aday olmam için yasal bir sorun yok."  Dedi 

'MİLLETVEKİLİMLE 6 AY ÖNCE RANDEVİ İSTEDİM BENLE GÖRÜŞMEDİ'

Partisinin Rize Milletvekili Muhammet Avcı ve İl Başkanı İshak Alim’le görüşmek istemesine rağmen randevularını cevap alamadığını iddia eden Tolga Karahan, "İl başkanımızla görüşmek için randevu istedim bana randevu vermediler. Milletvekilimiz Muhammed Avcı’dan 6 ay öncesinden randevu aldım, benle görüşmediler. Ben çalışmamı yapacağım tabii ki, Yüksek Seçim Kurulu’na geçen hafta gittim. Bana pusulayı ve delege listesini dahi vermediler dedim. Pusula bastıracağım ne yapmam gerekiyor diye sordum kendilerine. Yönetmelik gereği 14 asil 14 yedek üye yapman lazım dediler. İl delegeleri önemli değil dediler. Ben de listemi yaptım, hatta kuralları uyduğum için il delegelerini bile yazdım" şeklinde konuştu. 

'DİVAN BAŞKANI KANUN BENİM DEDİ'

Kongrenin divan başkanlığını yapan AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in kendisine yönelik bir ifadesine tepki gösteren Karahan, "Bugün kongrede divan başkanlığını yapan Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen çağırdı. 'Sen bizle istişare etmeden adaylığa çıktın' dedi. 'Çok kişi ile istişare etmek istedim ve bana randevu vermediler' dedim. Ondan sonra bana 'Sen işçi statüsündesin aday olamazsın' dedi. 'Bana kanun gösterin' dediğimde, elini göğsüne vurarak 'Kanun benim ben ne dersem odur' dedi." iddiasında bulundu. 

'İL BAŞKANI BENDEN HABERSİZ KİMSE ADAY ÇIKAMAZ DEDİ'

AKP Rize İl Başkanı İshak Alim’in "Benim haberim olmadan kimse aday çıkamaz" söylemini kürsüden söylediğini öne süren Karahan, "Daha sonra il başkanı İshak Alim kürsüde yaptığı konuşmada, tehdit misali parmağını sallayarak istişareden bahsederek bizim haberimiz olmadan kimse aday çıkamaz. Biz böyle mi teşkilatız ya. Konuşma fırsatı da vermediler" diye konuştu. 

'SEÇİMİN İPTALİ İÇİN YSK’YA DİLEKÇE VERECEĞİM'

Kongrenin iptali için yasal haklarını kullanacağını söyleyen Karahan, "Yüksek seçim kuruluna kongrenin iptali için dilekçemi vereceğim. Bütün haklarımı da arayacağım. Bu seçim delegasyon tarafından tasvip edilen bir seçim değil. Böyle bir seçim olmaz. Burada anti demokratik bir yöntemle en doğal olan aday olma hakkım gasp edilmiştir. Benim seçimi alacağımı anladıkları andan itibaren her türlü anti demokratik uygulamayı uyguladılar" dedi. 

'BİR HAFTADAN BERİ TEHDİT EDİLİYORUM'

Aday adaylığı sürecinde tehdit edildiğini söyleyen Karahan, "Bir haftadan beri tehdit ediliyorum. Sen seçimden çıkarsan sana mazbata verdirtmeyiz. Sen seçimi kazansan bile sana görev yaptırtmayız. Sen çıkarsan işinden bile olursun" diye belirtti. 

'HUKUKSAL ANLAMDA ÖNÜMÜ AÇMALARI GEREKİRDİ'

Aday olması için hukuksal anlamda önünün açılmadığını iddia eden Karahan, "Ben il başkanı İshak Alim ile beraber Pazar’da gençlik kolları başkanıydım. Whatsapp üzerinden kendisi ile görüşmemde beni küstürmeyin. Çıkalım, demokrasi çerçevesinde yarışımızı yapalım. Kaybetsem de ben tebrikimi de yaparım. Partimin yine neferi olurum teşekkürümü eder çeker giderim dedim. Daha sonra il başkanımız sen beni sevdiğini söylüyordun, benim sözüm senin nezdin de ne olduğunu göreyim. Benim adayım Âdem Yıldız’dır dedi. Bana böyle bir diretme yapamaz. Hukuksal anlamda benim önümü açması gerekirdi" dedi.

'CUMHURBAŞKANIMA GİDECEĞİM'

Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini belirten Karahan; "Ben her türlü baskıya rağmen mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Bu yaşanan hukuksuzlukları adaletsizlikleri tehditleri sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a aktaracağım. Eğer oradan da bir sonuç alamazsam arkadaşlarımla yol haritamı çizeceğim. 

'DELEGELER TEPKİ GÖSTERDİ MÜKERRER OY KULLANDILAR'

Kongre delege sayısının 401 olduğunu ancak yaşanan olaylarla salonda delege kalmadığını belirten Karahan; " İlçede oy kullanacak olan 401 delege vardı. Benim adaylığımla ilgili başlayan tartışma sonrası 200 üzerinde delege divan başkanının tavrı üzerine salonda protesto oldu delegeler salonu terk etti. Salonda kalan delege sayısı 100 bile değildi nasıl oluyor da tek liste gidilen seçimde 225 delege oy kullanıyor. Salonda 100 delege bile kalmamıştı bunlar mükerrer oy kullandılar "

'TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİM'

Bana delege ve partili arkadaşlarım imza kampanyası başlatalım protesto edelim gerekirse istifa edelim çağrısında bulundular. Ben Ankara ile bu konuyu görüşeceğim ondan sonra kararımızı vereceğiz bu yapılan haksızlığı asla kabul etmeyeceğim tehditlerde boyun eğmeyeceğim" dedi 

Olaylı kongre sonucunda AKP Rize il başkanlığının desteklediği Mevcut Başkan Adem Yıldız'ın listesi, yapılan seçim sonrası, 401 delegesi bulunan ve kongreye katılanlardan 255'inin oyuyla yeniden göreve seçildiği açıklandı..

Öne Çıkanlar