Adliyede hizmetli olarak çalışan kişiden sahte evrakla 2 milyon liralık vurgun: Yıllardır sürüyormuş

Adliyede hizmetli olarak çalışan kişiden sahte evrakla 2 milyon liralık vurgun: Yıllardır sürüyormuş
İstanbul'da adliyede hizmetli olarak görev yapan bir kişinin, ‘keşif’ ve ‘bilirkişi’ ödenekleri üzerinden Adalet Bakanlığı’nı 4 yıldır dolandırdığı ortaya çıktı. Olayı savcılık fark etti.

İstanbul'da Küçükçekmece Adliyesi'nde hizmetli olarak görev yapan bir kişinin, ‘keşif’ ve ‘bilirkişi’ ödenekleri üzerinden çifte evrak düzenleyerek yaklaşık 2 milyon liralık vurgun gerçekleştirdiği tespit edildi. Sahte evrak düzenleyerek 4 yıldır devleti dolandırdığı belirlenen kişi suçunu itiraf etti.

5 yıl önce Küçükçekmece Adliyesi’ndeki idari bürolarda hizmetli kadrosunda göreve başlayan O.N.’nin daha önce ödemesi yapılan keşif ve bilirkişi ücretlerinin ikiz evrakını hazırladığı ortaya çıktı.

İHA'da yer alan habere göre imza aşamasındaki ikiz evraklar, fark edilmeyecek biçimde gerçek dosyaların arasında yetkili kişilere sunuldu. Diğer evrakların arasına serpiştirilen sahte evraklar, hiç fark edilmeden imza aşamasından geçti.

ADALET BAKANLIĞI’NI 4 YILDIR DOLANDIRIYORMUŞ

Bu yöntemle vurgunu fark ettirmeden gerçekleştiren O.N., paranın yatırılacağı hesabı da belirledi. İz bırakmamak için parayı kendi adına değil, oturduğu siteden tanıdığı M.Ü. adındaki bir arkadaşını ikna ederek onun hesabına aktaran zanlı, yaklaşık 4 yılda aynı yöntemle Adalet Bakanlığı’ndan ‘keşif’ ve ‘bilirkişi’ ücreti alarak yolsuzluk yaptı.

SAVCILIK FARK ETTİ

O.N.’nin son yaptığı işlemde rakamların yüksek olması savcılığın dikkatini çekti. Başlatılan soruşturmada, O.N.nin hazırladığı evrakların gerçek dışı olduğu anlaşıldı. Soruşturma çerçevesinde çifte evrakla vurgun yapan O.N. ile M.Ü. gözaltına alındı. İki zanlı da tutuklanarak cezaevine konuldu.

O.N.’nin savcılık sorgusunda suçunu itiraf ettiği belirtildi. İfadesinde önce deneme yaparak evraka cüzi miktarlarda para yazdığını anlatan O.N.'nin, "Para geçişlerinin fark edilmediğini test ederek anladım. Son dönemlerde evraklardaki rakamı yukarı çekerek 60 bin lira ile 100 bin lira arasına çıkardım" şeklinde ifade verdiği öğrenildi. Paranın aktarıldığı hesap numarası sahibinin bu işten haberinin olmadığını ileri süren O.N., M.Ü.’yü bu suça kendisinin alet ettiğini kaydetti.

HESAP HAREKETLERİ MERCEK ALTINDA

Paranın aktarıldığı hesap numarasının sahibi M.Ü. ise savcılık sorgusunda kandırıldığını iddia etti. M.Ü., gelen paraları hesabına O.N.’nin aktardığını ya da elden verdiğini anlattı.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanan O.N. ile M.Ü.’nün banka hesapları incelemeye alındı. Pişman olduğunu söyleyen O.N.’nin çifte evrak yöntemi üzerinden 1 milyon 750 bin lirayı aşan vurgun yaptığı saptandı.

Hesap hareketleri mercek altına alınan şüphelilerle ilgili başlatılan inceleme sonunda vurgundaki miktarın artabileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar