Adnan Bali: Yakın izlemedeki kredilerin oranı yüzde 15'lerin üzerinde

Adnan Bali: Yakın izlemedeki kredilerin oranı yüzde 15'lerin üzerinde
İş Bankası Genel Müdürü Bali, bankacılık sisteminde sorunlu kredi oranının yüzde 5'ler civarında olduğunu, yakın izlemedeki kredilerin de yüzde 15'lerin üzerinde olduğunu belirtti.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali bankacılık sisteminde yüzde 1.5'lara kadar gerileyen sorunlu kredi oranının şu anda yüzde 5'ler civarında, yakın izlemedeki kredilerin de yüzde 15'lerin üzerinde olduğunu belirterek, bunların tamir edilmesi gerektiğini ifade etti.

"İş'le Buluşmalar" toplantısında konuşan Bali, "Ana rotamız Türkiye ekonomisinde bu yüksek tansiyonda oluşmuş tahribatları düzeltmek, eğilim o yönde, ama zaman alacak, sabırlı olmalıyız" dedi.

Bali politikaların sürdürülebilirliğinin önemli olduğunu belirterek, siyasi doğru ile teknik doğrunun da her zaman uyuşmayabileceğini ifade etti ve şunları söyledi:

"Dünyanın her yerinde siyasiler, yüksek istihdam, yüksek büyüme, düşük faiz ister... Politikacının tahammül sürecini zorlamayacak sürede işleri çözmeniz lazım."

Bali, ayrıca şu anda normalleşme konusunda önemli bir gelişme gördüğünü belirterek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) mesajları ve uygulamalarının da kuvvetli olduğunun altını çizdi.

Öne Çıkanlar