Adnan Oktar davası: 'Aşkım' demeyen dayak yiyordu

Adnan Oktar davası: 'Aşkım' demeyen dayak yiyordu
Adnan Oktar davasının 57. duruşmasında itirafçı olan Ayça Pars, Oktar'ın 'Bana itaat eden Allah'a, Peygamber'e itaat eder. Bana ihanet eden Allah'a peygambere ihanet eder' dediğini söyledi.

Etkin pişmanlık hükmünden yararlanan tutuksuz sanıkların savunmalarıyla başlayan Adnan Oktar ve grubuna yönelik davanın 57. duruşmasına, Ayça Pars'ın itirafları damga vurdu. 

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları'nın duruşma salonunda görülen davaya etkin pişmanlık hükmünden yararlanan 9 tutuksuz sanık ve taraf avukatları katıldı. Örgütün kapatılan televizyon kanalı A9 TV'nin reji sorumlusu Ayça Pars örgütün yapısını anlattı.

'ÖRGÜTTEN AYRILAN HERKES MÜNAFIKTIR'

Adnan Oktar'ın kurduğu örgüt ve cemaatten ayrılmak isteyenlere karşı yapılanları anlatan Pars, Oktar'ın örgütten ayrılan herkesi 'münafık' ilan ettiğini söyledi:

"Oktar dağılmaya karşı iki kavram sundu. Birincisi Kuran'dandı 'Biz hak cemaatiz, bu yüzden bana itaat etmek zorundasınız. Bana itaat eden Allah'a, Peygamber'e itaat eder. Bana ihanet eden Allah'a peygambere ihanet eder' dedi. Bu şekilde örgütlenmeye başladılar. Biz de inandık. İkinci kavram ise münafık kavramıdır. Kuran'daki münafık kavramını göstererek ayrılan herkese münafık damgası vurdu."

'ERKEKLER SİLAHLA NÖBET TUTUYORDU'

Savunmasında erkeklerin silahla nöbet ttuğunu söyleyen Pars, Adnan Oktar örgütünde 'silah kardeşiliği' olduğundan bahsetti:

"Hem bayanlarda hem de erkeklerde düzenli nöbet sistemi vardır. Dragos’taki villada Adnan Oktar uyurken dışarıdan gelen gruplar nöbet tutarlardı. Erkeklerde ‘Nöbetçi kardeş’ diye bir tabir vardır. Silahlı olarak nöbet tutarlardı. Mutlaka silahlı bir kardeş olurdu. Silahlı olan kişi orayı terk edemezdi"

Boğaziçi Üniversitesi'nde matematik okuduğunu ve örgüte 1989 yılında girdiğini belirten Pars, üniversiteyi 4. sınıfta Adnan Oktar’ın emriyle bıraktığını söyledi:

"Bizim toplumla bağımızı koparmaya çalışıyorlardı. Okulu bıraktığımı aileme söyleyemedim, ömürleri boyunca beni okutmuşlardı. Aslında çok parlak bir öğrenciydim. Örgütsel faaliyetlere girdim. Sadece tercümeler ve araştırmalar yaptım. Maddi gelir sağlamak için çeşitli işe girdim, maaş kartım Alev Babuna’daydı. Maaşımı Alev Babuna alıyordu. Herkesin kartı Babuna’daydı. Son zamanlarda kartları Pelin Akçalı almaya başladı."

'ÖNCE 'ADNAN' SONRA 'AŞKIM' DEMEMİZİ İSTEDİ'

Çekici olmak istemeyen kadınların Oktar'ın emriyle çıplaklıktan öte müstehcen danslar yapmak zorunda bırakıldığını söyleyen Pars, "Bizim eskiden kıyafetlerimizin renkleri bile sayılıydı. Çekici olmayalım, hatlarımız belli olmasın diye erkek gömlekleri giyerdik. Oktar’ın talimatıyla kadınlar bu hale geldi. Adnan Oktar’a yönelik yapılan danslar ve saire çıplaklıktan öte müstehcendi. Sebebi Oktar’ın ilgi odağı olarak gösterilmek istenmesiydi. Biz eskiden 'hocam' diyorduk, sonra 'Adnan' dememizi istedi. En son da 'aşkım' demeyen dayak yiyordu. Zoraki bir şekilde herkesi alıştırdı. O pozların yanında ayet paylaşıp da 'İslam’da kadın böyle olur' demelerini ben kabul edemedim. Oktar genelde kimseyi dinlemezdi. Bayanlar yazı yazarken mutlaka ‘Aşkım’ ya da ‘Sevgilim’ kelimesini kullanmak zorundadır. Eğer yazmazlarsa Oktar, ‘Neden böyle soğuk mektup yazıyorsun’ diye kızardı" dedi.

Çocuklarını görmek isteyen ailelere Adnan Oktar'ın izin vermeyip ailelere hakaret ettiğinisöyleyen Pars tepki çeken televizyon programlarıyla ilgili şu ifadeleri dile getirdi:

"Oktar bazı kişiler için yayında bacaklarını açarak oturmasını ya da iç çamaşırı giymemesini istedi. Belli bir tarihten sonra bayanlar yayına çıkmamaya başladı. Hiç kimseyi göstermediğim için bayanlar o şekilde duruyorlardı. Örgüt içerisinde tüm mal varlığı Adnan Oktar'ın kontrolündeydi. Kim saçını hangi renge boyattı, ne yaptı hepsi kurallıdır. Evde kimin kalacağını söyleyen Oktar’dır. O ne derse o olur."

Cezaevine girdiğinde ailesiyle ilk görüşmemle avukat isteyen ve etkin pişamlıktan yararlanacağını açıklayan Ayça Pars, mahkeme heyetinden beraatini talep etti. Duruşma sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar