'İnşaat sektörü düzelirse arkası gelir'

'İnşaat sektörü düzelirse arkası gelir'
İnşaat sektörünün desteklenmesi gerektiğini belirten Adnan Polat, 'İnşaat sektörünü düzene koyarsak arkası gelir, bu da krizden çıkışın ilk sinyali olur' dedi.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, gayrimenkul sektörünün 200 yakın alt sektöre destek verdiğini belirterek, "Şu anda sektörde temel sorun nakit akışından kaynaklanıyor. Bundan dolayı 80 lira harcanıp önemli bir oranda tamamlanmış bir proje 20 lira bulunamadığı için tamamlanamıyor. Tamamlanmadığı için ev alanlar olumsuz etkilendiği gibi sektörün desteklediği 200 alt sektörü de olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla bu da istihdam sorunu yaratacak" dedi.

Finans problemi nedeniyle her ne kadar kendilerinin taşeronlarına düzenli ödeme yapsa da aynı zamanda başka şirketlerle çalışan taşeronlarının diğer firmalarla bir sorun yaşadığından bu durumun kendi projelerini yavaşlatma riski taşıdığını söyleyen Polat, "Değiştirmeye çalıştığınızda da süreç uzayabiliyor" dedi.

Sektörün bu durumdan çıkması için devletin sektöre destek vermesi gerektiğine dikkat çeken Adnan Polat, "İnşaat sektörünü düzene koyarsak arkası gelir ve bu da krizden çıkışın ilk sinyali olur" diye konuştu.

Polat, İstanbul'da arsa fiyatlarının gerçek taleplerin üzerinde seyrettiğini ancak bu süreçte bu fiyatların yavaş yavaş gerçek fiyatlarına inmeye başladığını söyledi. Ancak geliştiricilerin yeni projeye başlamada istekli olmadığını aktaran Polat, şu an daha çok ellerindeki projeleri tamamlamaya çalıştıklarını aktardı. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar