Karadeniz'de sel afetindeki 'sahte doktor' şikayetine takipsizlik

Karadeniz'de sel afetindeki 'sahte doktor' şikayetine takipsizlik
Kastamonu’daki sel felaketinde kendisini doktor olarak tanıtan Doğukan Ç., AFAD müdürü ve KYK müdürü hakkında yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

Kastamonu’ndaki sel felaketinde kendisini insanlara doktor olarak tanıtan ancak doktor olmadığı ortaya çıkan Doğukan Ç. ve kendisini ilgili hiçbir kayda bakmadan yurda aldıkları için yurt müdürü ve AFAD müdürü hakkında yapılan suç duyurusu hakkında takipsizlik kararı verildi. Avukat Zehra Şahin takipsizlik kararına itiraz edeceklerini açıkladı.

AFAD MÜDÜRÜNDEN SAĞLIK ÇALIŞANINA: HERKESLE KONUŞUYORSUN...

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre Kastamonu’nda 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketi sırasında afetzedelere ‘ben doktorum’ diyerek muayene eden ve yanlış tanılar koyan Doğukan Ç. ile kendisinin hastaları görmesine izin veren yurt müdürü ile AFAD müdürü hakkında 23 Eylül’de suç duyurusunda bulunuldu. Olay, Doğukan Ç.'nin doktor olmadığını fark eden ve kendisi de afetzedelere yardım eden fizyoterapi teknikeri M.M.'nin şikayeti üzerine ortaya çıktı. Şikayet üzerine 25 Ağustos’ta Doğukan Ç. gözaltına alındı, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Olayı bildiren M.M. de kaldıkları kredi yurtlar kurumu yurduna geri döndü. Bu sırada yurtta M.M.’ye, "Siz de sahte doktorla çalışıyorsunuz. Herkese inanıyorsun, herkesle konuşuyorsun. Olur böyle şeyler, dua et seni de götürmemişler" denildi. Daha sonra elbiseleri, eşyaları çöp poşetine konuldu ve yurttan gitmesi istendi.

SAVCILIK SUÇ UNSURU GÖRMEDİ

M.M. bu durum üzerine İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yaptığı suç duyurusu ile sahte doktorun yanlış tedavide bulunduğunu, yurt müdürü ve yardımcısının da buna göz yumarak kendisine hakarette bulunduğunu belirtti. Ancak verilen takipsizlik kararı ile savcılık AFAD yöneticisinin M.M.'ye karşı sarf ettiği sözleri hakaret saymadı. M.M.'nin avukatı Zehra Şahin ise savcılığın bu kararına itiraz edeceklerini açıkladı.

Öne Çıkanlar