Afrin'de 11 sivil fidye için kaçırıldı

Afrin'de 11 sivil fidye için kaçırıldı
TSK himayesindeki Suriye Milli Ordusu gurupları, Afrîn'de en az 11 kişiyi fidye için kaçırdığı basına yansıdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) himayesindeki Suriye Milli Ordusu (SMO) adlı paramiliter grupların, 2018 yılının Mart ayından bu yana denetiminde tuttuğu Kuzey ve Doğu'nun Afrîn kentinde işledikleri suçlara her gün bir yenisi ekleniyor.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre SMO bünyesindeki Cebhet El Şamiye'nin, Mabeta ilçesinin Raco Köyü'nde Elî Hemo, Husên Şêxo, Ezîz Şêxo, Betal Mihemed Şêxo, Heysem Remzî Hecî Hemo, Henîf Arif Şerê, Mihemed Birîm ve Henîf Henan adlı yurttaşları fidye karşılığında kaçırdığı öğrenildi. Kaçırılanlardan Henîf Henan ve Mihemed Birîm’in fidye karşılığında serbest bırakıldığı öğrenilirken, diğer kişilerin akıbetleri hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Mabeta'nın Meimila Köyü'nde de Fatih Sultan Mehmet grubu, Lawend Umer Simo (20), Mihemed Menan Birîm (32) ve Ciwan Şukrî Umer'i (20) kaçırdı. Söz konusu 3 isimden herhangi bir bilgi alınamıyor.  

Afrîn İnsan Hakları Örgütü yetkilileri, 2018 yılından bu yan söz konusu gurupların bin 564 kadına karşı suç işlediğini açıklamıştı. 

Öne Çıkanlar