Afrin’de üç kadın kaçırıldı

Afrin’de üç kadın kaçırıldı
Bir kadın fidye karşılığında serbest bırakılırken iki kadından haber alınamadığı bildirildi.

Sultan Murad Tugayları üyeleri Afrin merkezde 3 kadını kaçırdı. Kadınların biri fidye karşılığında serbest bırakılırken iki kadından haber alınamıyor.

Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) göre, Türkiye’nin desteklediği Sultan Murad Tugayları üyeleri, 2 gün önce Efrin’in El Mehmudiye El Zeydiye mahallesinde kendi evinden dedesinin evine giden Ayşe Abdulnasir (20) adlı genç kadını fidye için kaçırdı. Abdulnasir, 5 milyon Suriye Lirası (SL) fidye alınmasının ardından ailesine teslim edildi. 

İddiaya göre, 2 ay önce de aynı mahallede; Ayşe Laqif adlı bir kadın ile ismi öğrenilemeyen bir kadın daha kaçırıldı. Kaçırılan 2 kadından hala haber alınamıyor. 

Yerel kaynaklara göre, Sultan Murad Tugayları dün Qerekol köyünde birçok evi yıktı ve halka ait eşyaları da gasp etti. Kaynaklar yıkılan evler arasında Umer ailesine ait evlerin de olduğunu belirtti. Kaynaklar; ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) saldırıları nedeniyle bölgeden kaçmaya çalışan köylülerin de işkenceye maruz kaldığını kaydetti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar