Amerikalılardan Afrin için imza kampanyası

Amerikalılardan Afrin için imza kampanyası
Amerikalı 'We the People' topluluğu 'Afrin'de sivil kayıplar artıyor' başlıklı, harekatın durdurulması çağrısıyla imza kampanyası başlattı.

ARTI GERÇEK - Türkiye'nin Afrin harekatında sivil kayıpların arttığı iddiaları devam ediyor. Konu dünya gündemindeki önemini koruyor. Uluslararası kuruluşların verilerine göre, hareket başladığından bu yana aralarında daha çok kadın ve çocukların olduğu 200 sivil hayatını kaybederken, 5 bin kişi de yerinden edildi.

Afrin harekatında sivil kayıpların daha da artmaması için Amerikalı 'We the People' topluluğu 6 Mart'ta kendi internet sitesinden 'Afrin'de sivil kayıplar artıyor' başlıklı bir dilekçe yayımlayarak bir imza kampanyası başlattığını duyurdu. Dünyadaki farklı hak ihlalerinin Amerikan Federal Hükümeti tarafından tartışılması ve konuya ilişkin yasa çıkarılmasını hedefleyen topluluğun dilekçelerinin hükümet tarafından görüşülmesi için her dilekçeye 100 bin imza atılması gerekiyor.

Dün yayınlanan Afrin dilekçesine şimdiye kadar 3 binden fazla imza atıldı. 5 Nisan 2018'e kadar 100 bin imza atılması durumunda topluluk Amerikan Federal Hükümetin'den aşağıdaki dilekçede belirtilen maddeleri tartışmasını isteyecek: "Bu dilekçe ile Amerikan Federal Hükümeti'nden Afrin'deki sivillerin Türkiye'nin saldırılarından korunmasını talep ediyoruz. Türkiye 'Zeytin Dalı Opersyon'u ile yoğunlukla Afrin ve çevresindeki yerleşim yerlerini bombalıyor. Siviller bu çatışmaların hedefinde. 200 sivil hayatını kaybetti, 5 bin kişi ise yerinden oldu. Bu dilekçe ile Federal Hükümet'in Türkiye'nin operasyonunu kınamasını, Türkiye'ye her türlü silah satışının durdurulması ve Afrin için uçuşa yasak bölge oluşturmak için çalışan her ülke ile ABD'nin çalışmayı kabul edecek şekilde yasal düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz."

TSK'nin yoğun bombardımanı altında olan Afrin'deki sivil kayıpların daha da artmasından endişe ediliyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konsey'nin (BMGK) 30 günlük ateşkes kararı bile ülkedeki çatışmaları durdurmaya yetmedi.

Afrin'deki sivil kayıplara dikkat çekerek kayıpların artmaması için imza kampanyası başlatan Amerikan merkezli 'We the People' topluluğu sitesine isim ve mail adresi ile giriş yapan kişiler dilekçeyi imzalayabilirler.

Siteye şu linkten ulaşılabilir

Öne Çıkanlar