Afrinli çocuk başı kesilmiş halde bulundu

Afrinli çocuk başı kesilmiş halde bulundu
Afrin'de silahlı kişilerce kaçırıldığı belirtilen çocuğun cesedi bulundu.

18 Mart’tan bu yana TSK ile bağlı ÖSO gruplarının denetiminde olan Afrin’in Birc Ebdalo köyünde bulunan başı kesik cenazenin 16 yaşındaki bir çocuğa ait olduğu öğrenildi.

Afrin’de geçtiğimiz günlerde ÖSO’cular tarafından kaçırıldığı iddia edilen16 yaşındaki Kemal Eli adlı çocuğun cesedi başı kesilmiş halde bulundu. Erbil merkezli Kürdistan 24 televizyonuna bilgi veren Afrin’in Birc Ebdalo köyünden kaynaklar, köyün merasındayken silahlı bir grup tarafından kaçırılan çocuğun cesedinin yine aynı merada bulunduğunu açıkladı. Televizyona bilgi veren kaynaklar Kemal Eli’nin başının kesilerek infaz edildiğini söylediler.

Birc Ebdalo köyünden konuyla ilgili bilgi veren yerel kaynaklar, Kemal Eli’nin geçtiğimiz hafta köyün meralık alanındayken silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını ancak tüm aramalara rağmen izine rastlanmadığını belirtti. Bir müddet sonra köyün merasında bulunan başı kesik ve çürümeye yüz tutmuş çocuk cesedinin Kemal Eli’ye ait olduğunu teşhis ettiklerini söyleyen köylüler, meraya atılan cenazenin sıcaklar nedeniyle çürümeye başladığını anlattı.

Afrin kenti ile kente bağlı kasabaların tümü 18 Mart 2018’den bu yana TSK ile bağlı ÖSO gruplarının denetimine geçmiş durumda. Afrin’in TSK ve ÖSO’nun denetimine geçtikten sonra hırsızlık, talan, yağma, insan kaçırma, taciz ve tecavüz haberleri çok sık biçimde basına düşüyor. ÖSO’cu gruplar kentte hakimiyet sağlamak için zaman zaman kendi aralarında da çatışıyorlar.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) verdiği bilgiye göre en son 27 Haziran günü Afrin kent merkezinde ÖSO’ya bağlı El-Mu'tasim Tugayı ile El-Cebel El Şeriye grubu arasında ağır silahların da kullanıldığı çatışma çıkmış, çok sayıda ÖSO’cu yaralanmış. SOHR, kent merkezindeki mahallelerin ve ticari işletmelerin paylaşımı nedeniyle yaşanan çatışmanın Türk askerlerinin devreye girmesiyle durdurulduğunu açıkladı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar