Ağabeyinin cenazesine katılması engellenen tutukluya kamerasız alanda işkence

Ağabeyinin cenazesine katılması engellenen tutukluya kamerasız alanda işkence
Beşiri Cezaevi’nde tutuklu Alattin Demir, yaşamını yitiren ağabeyinin taziyesine gitmesine izin verilmemesini protesto ettiği için kamarasız alanda kendisine işkence yapıldığını aktardı.

Batman Beşiri Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Alattin Demir (30), avukatı ve ağabeyi Aydın Demir’e, yaşamını yitiren ağabeyi Reşat Demir’in taziyesine katılmak için izin talebinin reddedildiğini, bunu protesto ettiği için havalandırmanın kamerasız alanında işkenceye maruz kaldığını aktardı. Konuya ilişkin bilgi veren tutuklu Alaattin Demir’in ağabeyi Aydın Demir, "Ağabeyim Reşat Demir, 13 Nisan günü yaşamını yitirdiği için kardeşimde cenazeye gelmek istedi. Verdiği dilekçeler cevapsız kaldığı için oda bu durumu protesto ediyor. Kardeşimin talebini cevapsız bırakan cezaevi, Aydın’ın bunu protesto etmesi üzerine kendisine kamerasız havalandırma alanında işkence uygulamış" ifadelerini kullandı.
 
DARP RAPORU ALINDI
 
Olayın 14 Nisan’da yaşandığını söyleyen Demir, "14 Nisan’da kafası duvara sürtülen ve yere yatırılarak kaba dayak uygulanan Alattin’in yüzünde bugün halen ekimoz izleri bulunduğu yönündeki bilgiyi avukat bize aktardı. Avukat bugün görüştü. Gördüğü işkence doktor raporuyla da belgelendi. Bunlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Yapılan bu işkencenin cezasız kalmaması gerekiyor. Bunu yapan yetkililer adalet önünde hesap versin. Tek talebi ağabeyinin taziyesine katılmak olan bir tutukluya bunu yapanlar yargılanarak ceza almalı" dedi. (MA)
 

Öne Çıkanlar