Ağar Metal'de haklarını talep eden işçiye saldırı

Ağar Metal'de haklarını talep eden işçiye saldırı
Ağar Metal Çelik Yapı Mühendisliği'nde hakları gasp edilerek işten atılan Özkan Kaya ile görüşme talebinde bulunan patronlar Kaya'yı darp etmeye çalıştı.

İstanbul Sancaktepe'de bulunan Ağar Metal Çelik Yapı Mühendisliği'nde 2,5 yıldır çalışan Özkan Kaya, Mart ayında ağır gribal rahatsızlık  nedeniyle hastaneye gitti. Hastane tarafından kendisine rapor verilen Kaya durumu iş yerine bildirdi. Raporu bittiğinde işbaşı yapmak üzere işyerine gelen Kaya, patronların hakaretlerine maruz kaldı.

Ağar Metal patronları Özkan Kaya'yı hiçbir hakkını ödemeden darp ederek işten attı. Kaya, Mart ayından bu yana gasp edilen haklarının ödenmesi için mücadele ediyor.

Ağar Metal patronlarından olumlu bir yanıt alamayan Kaya, bugün ikinci kez İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği'nden dostlarıyla bir basın açıklaması yaparak haklarının ödenmesini istedi. Basın açıklamasını gören Ağar Metal patronları polis çağırdı. Polis ekipleri gelerek bilgi aldı. GBT sorgulaması yaptı. Bu işlemler sürerken Ağar Metal patronları Özkan Kaya ile görüşmek istediklerini iletti. Özkan Kaya, İTK'den bir kişiyle birlikte firmanın ofisine gitti.

ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Ağar Metal görüşmede "Bizim kimseye borcumuz falan yok. O buraya adam toplayıp geldi. Çıkın gidin buradan" diyerek hakaretlerde bulunmaya başladı. Özkan Kaya ile arkadaşı bu tavır üzerine "Biz iyi niyetle sorunu çözmeye geldik hakaret dinlemeye değil" diyerek dışarı çıktı. Ağar Metal patronları Erdoğan ve Mehmet Ağar ise hakaretlerine devam ederek Özkan Kaya'nın üzerine yürüyerek darp etmeye çalıştı. Kaya'nın geri çekilmesi üzerine patronlardan biri yerden parke taşı alarak atmaya çalıştı.

Saldırının ardından İşçi Temsilcileri Konseyi ve Emeğin Gücü Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Ağar Metal patronları bilsinler ki, biz işçilerin haklarını gasp etmelerine izin vermeyeceğiz. Özkan Kaya'nın gasp edilen hakları ödeninceye kadar her türlü fiili mücadeleyi sürdüreceğiz. Ağar Metal'in ve onunla çalışan iş yerlerinin önünü, Ağar Metal patronların bulunduğu her yeri eylem alanına çeviririz." denildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar