Ağır hasta tutuklu Özkan 5'inci kez kaldırıldığı hastanede yatağa kelepçelendi

Ağır hasta tutuklu Özkan 5'inci kez kaldırıldığı hastanede yatağa kelepçelendi
Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 83 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine kaldırıldığı hastanede yatağa kelepçelendi.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan 83 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan, fenalaşması üzerine bugün sabah saatlerinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Dün yapılan testlerin sunucunda yatışı yapılan Özkan’ın, bulunduğu odada yatağa kelepçelendiği belirtildi. Ailesi, tek başına ihtiyaçlarını karşılayamayan Özkan’ın yanında refakatçi bulundurulması talebiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Başsavcılık, Diyarbakır D Tipi Cezaevi Savcılığı’na başvuru yapılması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine aile cezaevi savcılığına başvuruda bulunacağı öğrenildi. 

YATAĞA KELEPÇELENDİ 

Babasının durumunun kötü olduğunu, buna rağmen dün tekrar cezaevine götürüldüğünü aktaran Özkan'ın kızı Selma Özkan, dün yapılan test sonuçlarının kötü çıkması nedeniyle bugün "yatış" kararı alındığını ve babasının sabah saatlerinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek Dahiliye servisinde yatışının yapıldığı bilgisini paylaştı. Özkan’ın yatağa kelepçelendiğini aktaran Selma Özkan, "Babam yaşlı ve sağlık durumu oldukça ağır, tekerlekli sandalyeye bağlı, buna rağmen yatağa kelepçelemişler. Yapılan bu uygulama kabul edilemez" diye belirtti.

5 KEZ HASTANEYE KALDIRILDI 

25 yıldır tutuklu bulunan, bugüne kadar 5 kez kalp krizi geçiren, 4 kez de anjiyo olan, kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği, hafıza kaybı gibi birçok sağlık sorunu bulunan ve kendi başına yaşamını idame ettiremeyen Özkan, 17, 18 19, 20 ve 24 Mayıs tarihlerinde 5 kez Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Özkan, kan testleri alındıktan sonra tekrar cezaevine götürülmüştü. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar