Ağrı'daki çocuk istismarı: İstismar sanığı başkana 11 yıl hapis

Ağrı'daki çocuk istismarı: İstismar sanığı başkana 11 yıl hapis
Ağrı'da bir çocuğa cinsel istismarda bulunan Nizamettin Şahin'e 11 yıl hapis cezası verildi.

Ağrı'da bir çocuğa cinsel istismarda bulunan Nizamettin Şahin'e 11 yıl ceza verildi. Kararı yetersiz bulan avukatlar, istinafa itiraz başvurusunda bulunacak. 

Ağrı’da 17 Temmuz 2020'de bir çocuğa cinsel istismarda bulunan Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin hakkında açılan davanın karar duruşması Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık Şahin, tutuklu bulunduğu Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. İstismara maruz bırakılan çocuk ve ailesi ile dosyayı takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları da duruşmada hazır bulundu.  

Duruşmada savunma yapan sanık Şahin, hakkındaki suçlamaları reddetti. 

İstismara maruz bırakılan çocuğun avukatları, sanık Şahin'in "çocuğa cinsel istismar" suçundan cezalandırılmasını istedi. 

İddiama makamı da suçun "nitelikli hal" teşkil ettiğini belirterek, benzer ceza talebinde bulundu. 

AVUKATLAR İTİRAZ EDECEK 

Kararını açıklayan mahkeme, oy çokluğu ile sanık Şahin'e "sarkıntılık" suçlamasından 5, "hürriyeti tahdit" suçlamasından ise 6 yıl ceza verdi. Mahkeme, tutukluluğun devamına karar verdi. Karara şerh koyan bir mahkeme üyesi, "çocuğa cinsel istismar" suçunun oluştuğunu kaydetti.  

İstismara maruz bırakılan çocuğun avukatları, sanığın "çocuğa cinsel istismar" suçundan cezalandırılması için istinafa itiraz başvurusunda bulunacak. 

Öne Çıkanlar