Ağustos ayında şiddet gören kadınların sayısı arttı

Ağustos ayında şiddet gören kadınların sayısı arttı
KCDP ağustos ayı raporuna göre; kadınlar en çok evli oldukları erkek tarafından şiddete maruz bırakıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun (KCDP) ağustos ayı raporuna göre, şiddete maruz kalan kadınların başvuruları bir önceki aya göre yüzde 33 arttı. Fiziksel şiddet, başvuruların büyük kısmını oluştururken kadınlar en çok evli oldukları erkek tarafından şiddete maruz bırakıldı.

Ağustos ayında 560 kadın çeşitli sebeplerle KCDP'ye başvurdu. Şiddet ya da istismar gibi sebeplerle başvuran kadın sayısı yüzde 33 arttı. KCDP'nin ağustos ayı raporuna göre; en çok başvuru %26 oranı ile evli oldukları erkekler tarafından şiddete maruz bırakılan kadınlardan geldi. Ağustos ayında kadınların en çok başvuru nedeni fiziksel şiddet olurken, kadınlar yetkililere yaptıkları müracaatlardaki sürenin geciktirildiğini bildirdi. 

Hakkında uzaklaştırma kararı verilen faillerin bu karara uymadıkları takdirde almaları gereken hapis cezasının uygulanmadığını söyleyen kadınlar, başvurdukları karakollarda şikayetlerinden vazgeçirilmeye çalışıldığını aktardı.  

Ağustos ayında en çok başvuru nedenini fiziksel şiddetin oluşturduğu KCDP raporuna göre, evli oldukları erkek tarafından şiddete maruz bırakılan kadınların oranı yüzde 26 oldu. Birlikte oldukarı erkek tarafından şiddete maruz bırakılan kadınların oranı da bir önceki aya göre yüzde 14 arttı.

Raporun tamamına buradan ulaşılabilir.

Öne Çıkanlar