Erdoğan'a köşk tepkisi: Halkın aklıyla dalga geçiyor

Erdoğan'a köşk tepkisi: Halkın aklıyla dalga geçiyor
CHP'li Veli Ağbaba, Ahlat'ta köşk yapmak isteyen Erdoğan'a 'Cumhurbaşkanı otak derdinde. Saray hevesi ek vergi olarak dönüyor' diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen 'Anadolu'nun Fethi 1071 Malazgirt' etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Sabah Ahlat'taydık. Sayın Bahçeli bir ziyaretinde güzel bir hatırlatmada bulunmuş, 'Ahlat'a bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır' demişti. Çünkü otağı Sultan Alparslan oraya kurdu, biz de varisleri olarak oraya böyle bir otağ kuralım inşallah. Bugün vali ve belediye başkanımızla görüştük. Onlar 1071 metrekare yer düşünmüşler. Dedik olmaz. 1071 metrekare oturum alanı olur, en az 5 dönüm ve çevre düzenlemesiyle. Belediye başkanımız da coştu, 'en az 10 dönüm' dedi. Bu bir işaret fişeğidir, inşallah sonu da hayır olur" demişti.

'MİLLET SIVASIZ EVDE OTURURKEN CUMHURBAŞKANI OTAK DERDİNDE'

Erdoğan'ın sözlerine yazılı bir açıklamayla tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Ülke ekonomik krizin eşiğinde adeta uçuruma yuvarlanırken, milyonlarca insan açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşarken Ahlat'a yeni bir Cumhurbaşkanlığı Köşkü yaptırmak halkla dalga geçmekten başka bir şey değildir. Cumhur açlıkla savaşırken, cumhurbaşkanı kendisine yeni saraylar yaptırmak peşinde. Millet boyasız, sıvasız evlerde kışa hazırlanırken, cumhurbaşkanı 'Otak' derdinde. Halkın gerçeklerinden bu kadar uzak bir cumhurbaşkanını Türkiye ilk kez görüyor" dedi.

'ERDOĞAN’IN BİTMEZ TÜKENMEZ SARAY HEVESİ'

Ağbaba, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan sarayları yetmemiş olacak ki bu sefer de Osmanlı padişahlarına özenerek ülkenin her yerine kendisine ait Otak kurma hevesine girmiştir. Erdoğan’ın bitmez tükenmez saray hevesi, ülkenin çalışanlarına ek vergi olarak geri dönüyor. Cumhurbaşkanının şu an ikamet ettiği Kaçak Saray’ın 1 dakikalık maliyeti 1 kişilik asgari ücrete bedel iken, yeni saraylarla bu maliyetlerin artacağı ve emekçilere yeni yükler getireceği bir gerçek. Ülke ekonomik krizin eşiğinde adeta uçuruma yuvarlanırken, milyonlarca çalışan açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşarken, çocuk işçiliği yaşı 10’a kadar düşmüşken, işsizlik verileri her geçen gün artarken cumhurbaşkanının Ahlat’a yeni saray yapma hevesine düşmesi milyonlarca yoksulun ve işsiz yurttaşın aklı ile adeta dalga geçmekten başka bir şey değildir."

'PADİŞAH GİBİ SARAYDA YAŞAYARAK ÜLKENİN GÜNDEMİNİ GÖRMEZDEN GELİYOR'

Cumhurbaşkanının gündemi ile halkın gündeminin uyuşmadığını belirten Ağbaba, "Cumhurbaşkanı tıpkı padişahlar gibi saraylarda yaşayarak ülkenin gerçek gündemlerini görmezlikten gelmektedir. Her defasında milli duruştan ve milli kimlikten bahsederek ülkedeki milyonlarca yurttaştan fedakarlık yapmasını isteyenlerin bu fedakarlığı kendilerinin yapmamaları düşündürücüdür. Ülke ağır bir ekonomik durgunluk yaşarken ve her defasında israfa karşı önlem alınması gerektiği belirtilirken ülkeyi yönetenlerin harcamalarına yönelik bir önlem alınmaması kabul edilemez. Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin bedelini yine ülkenin çalışanları ve yoksulları öderken, milli birlik ve beraberlik söylemleri inandırıcılıktan uzaktır. Ülkemizin ihtiyacı olan yeni sarayların inşası değil, işsizliğin önlenmesi ve yoksulluğun ortadan kaldırılmasını gerektiren adımların atılmasıdır" dedi.

İLGİLİ HABER: AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A: BEN ORAYA İNŞAAT YAPIN DEMEDİM

Öne Çıkanlar