Ahmet Davutoğlu’ndan '6’lı masa' videosu

Ahmet Davutoğlu’ndan '6’lı masa' videosu
5 parti liderini etiketleyen Davutoğlu', 'Türkiye'nin Masası' başlığıyla paylaştığı videoda, bir marangozun kendi emeğiyle ürettiği ahşap masa üzerinden verdiği mesajlar yer aldı.

Pazar günü Gelecek Partisi ev sahipliğinde gerçekleşecek Liderler Zirvesi öncesinde, partinin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaptı.

Paylaşıma "Türkiye'nin Masası" diyen Davutoğlu, sırasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu da etiketledi.

'BU MASADA ÇÖZECEĞİZ NE SORUN VARSA'

Paylaşılan videoda bir marangozun, yuvarlak ahşap masayı cilalaması dikkat çekti. Yaşlı marangoza "Değecek mi girdiğin zahmete" diye soran gence, marangoz, "Değer" diye cevap veriyor.

Gencin "Ne uğraşıyorsun, dışarıda hazırı var" demesi üzerine ise marangoz, "Hiçbir şey emek verdiğin kadar kıymetli değildir. Hem o dışarıda satılanların olayı ambalaj. İşleri yaramaz. Maddeye manayı veren insandır. Ahşap basittir ama, bize hep tek bir şeyi hatırlatır. Bir ağacı ve köklerini. Yani birlikteliğimizi. Bu masa buranın masası. Ama hepimizin masası olacak. Sadece bugünü düşünürsek altı üstü bir masa. Senin önünde uzun bir hayat var. Bu masada çözeceğiz ne sorun varsa. Güzel günlerde de. Dertte ve tasada da. Aile olarak hep bu masa etrafında paylaşılacak yemeğimiz. Sadece kendini değil, hepimizi düşünürsen, işte masa o zaman masa olacak" ifadelerini kullandı.

6 LİDERİN GÖRÜNTÜSÜYLE SONA ERDİ

Videonun son kısımlarında ise masanın üstünde yer alan 6 kişilik aile fotoğrafı ve 6 parti liderinin ilk kez bir araya geldiği anlara yer verildi.

Videoyu, diğer parti liderleri de kendi hesaplarından paylaştı.

ZİRVE ÖNCESİ 5 PARTİ GENEL BAŞKANIYLA DA GÖRÜŞTÜ

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, ev sahipliğini yapacağı Liderler Zirvesi öncesinde 5 parti liderini partilerinin genel merkezlerinde ziyaret ederek görüşme trafiğini tamamladı. Davutoğlu son olarak bugün Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı parti genel merkezinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından paylaşımda bulunan Gültekin Uysal, "29 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz toplantının ev sahipliğini yapacak Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu Genel Merkezimizde bizleri ziyaret ettiler. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Öne Çıkanlar