Ahmet Say son yolculuğuna uğurlandı: 'Babamın pek çok insana dokunmuş olduğunu görüyoruz'

Ahmet Say son yolculuğuna uğurlandı: 'Babamın pek çok insana dokunmuş olduğunu görüyoruz'
Ödüllü müzik eğitimcisi, müzik yazarı ve edebiyatçı Ahmet Say son yolculuğuna uğurlanıyor. Fazıl Say babası için 'O herkesin, Türkiye’deki tüm müzikçilerin Ahmet abisiydi' dedi.

Seda TAŞKIN


+GERÇEK-Ödüllü müzik eğitimcisi, müzik yazarı ve edebiyatçı Ahmet Say için, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde veda töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen veda törenine  sanatçının ailesinin yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazısı, oyuncu Fırat Tanış, Şair Ahmet Telli, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve çok sayıda edebiyat ve siyaset dünyasından isim katıldı. Törende Say’ın hayatı ve fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Veda yöreninde konuşan Şair Ahmet Telli,  "Ahmet Say’dan bahsederken iki Ahmet Say’dan bahsedebiliriz: Baba Ahmet Say, devrimci Ahmet Say. Haksız ve hukuksuzluklara karşı Yüksel Caddesi’ndeki direnişlerde bulunmayı aydın görevi saydı. Türk Solu ve Türkiye Solu gibi dergilerde nasıl cesur biriyse, etik ve estetik alanda da ölümsüzdür. Onun en çok canını yakan olaylardan biri de Madımak olayıdır. Madımak hem öfkesini büyüttü hem de sağlığına bir darbe oldu. Onun bıraktığı yerden yıldızlara ıslık çalmayı unutmayalım" dedi.

Fazıl Say da babası için şu ifadeleri kullandı:

Babamın pek çok insana dokunmuş olduğunu görüyoruz. O herkesin, Türkiye’deki tüm müzikçilerin Ahmet abisiydi. Bu bizim ailemiz için bir onur. Onun edebiyat eserlerine de müzik eserlerine de sahip çıkacağız. Babamın ve Say ailesinin eserlerinin olduğu bir vakıf kurmayı planlıyoruz. Babamın eserleri ölümsüzdür ve hep kalacaktır. Tek başına arabasıyla bütün müzik fakültelerine, öğretmenlerine kitaplarını kendi götürdü."

Babası Say ile bir anısını paylaşan  Fazıl Say, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"12 Eylül günü eve jandarmalar gelmişti. Onların gelmesine dakikalar kala evde bulunan bütün sol kitapları duvar piyanosunun içine koymuştu. Jandarma evi aradı, piyanonun ne olduğunu sordular. Babam bir müzik aleti olduğunu söyledi. Bize bir mastika çalsın o zaman dediler. Ben de çaldım. Ahmet Say’ı anlata anlata bitiremeyiz. Ben oğlu olarak ne çok şey kazandım. 1980’li yıllarda Ahmet Say’ın oğluydum. Şimdi bakıyorum gazeteler Fazıl Say’ın babası yazmış. "

Fazıl Say, babasına beste yaptığını, ancak Say’ın dinleme fırsatı olmadığını belirterek, "Babam Ahmet Say" adlı eserini törene katılanlara dinletti.

Kocatepe Camii'nde yapılan cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, , HDP ve CHP milletvekilleri, TMMOB eski Başkanı Kaya Güvenç, Şair Zerrin Taşpınar, Yazar Atilla Aşut, Yazar Medet Kurtulmaz katılarak, şair Ahmet Telli, sanatçı Mustafa Alabora, Fazıl Say ve ailesine baş sağlığı diledi.

Ahmet Say, Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

Öne Çıkanlar