Ahmet Şık: Sedat Peker'le konuştum 'BAE iade edilmeyeceğimin garantisini verdi' dedi

Ahmet Şık: Sedat Peker'le konuştum 'BAE iade edilmeyeceğimin garantisini verdi' dedi
Birleşik Arap Emirlikleri ile sıcak ilişkinin başlamasının Peker'le bir ilintisi olabileceğini söyleyen Şık, Sedat Peker'in 'Bunlar daha şerefli çıktı, vermiyorlar' dediğini söyledi.

TİP Milletvekili Gazeteci Ahmet Şık, organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile konuştuğunu açıklayarak Peker'in, "Birleşip Arap Emirlikleri yetkilileri Türkiye'ye iade edilmeyeceğimin garantisini verdi" dediğini aktardı.
 
Ahmet Şık, Sedat Peker’in iddia ve ifşalarından yola çıkarak ülkenin yakın dönemdeki siyaset, bürokrasi, yeraltı dünyasının açık örtük işbirliğini gözler önüne seren ‘Duvar’ kitabıyla ilgili Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. 

'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dans etmenin çok güç bir iş' olduğunu dile getiren Şık, "Mutlaka ayağınıza basabilir, sürece göre sürekli pozisyon değiştirmesinden bahsediyorum. Bütün mevzuyu iktidardaki ömrünü uzatmak üzerine kuran ve ömrünü uzatırken karşısına çıkan engelleri kaldırmaya yönelik hamlelerle gidermeye çalışıyor" dedi.

'BURADAKİLER DAHA ŞEREFLİ ÇIKTI, VERMİYORLAR'

Şık, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile sıcak ilişkinin başlamasının Peker'le bir ilintisi olabileceğini söyledi. Şunları kaydetti:

"Kendisinin istendiğini... Kendisine bunu sorduğumuzda buradakiler daha şerefli çıktı, vermiyorlar. Bu Sedat Peker'in iddiası. Kendisiyle konuştum. Yazılı soru da gönderdik. Dönüşüyle ilgili şu anda bir hukuki bir güvencesinin, can güvenliğinin olmadığını da iddia ediyor. Ama BAE yetkilerinin kendisini iade etmeyeceğinin garantisini verdiğini söylüyor. "

SAVCILARIN SESSİZLİĞİNE ELEŞTİRİ

Şık, savcıların Peker'in iddiaları karşısındaki sessizliğine dikkati çekerek "Bir savcı tüm iddiaları araştırsın. Hepimiz onu dinlemekten vazgeçelim" dedi.

Öne Çıkanlar