AİHM, 212 gündür ölüm orucunda olan Aytaç Ünsal'ın sağlığı için 'yakın tehlike' görmedi

AİHM, 212 gündür ölüm orucunda olan Aytaç Ünsal'ın sağlığı için 'yakın tehlike' görmedi
Aytaç Ünsal’ın sağlık durumu nedeniyle AİHM’e yapılan tedbir amaçlı tahliye talebi başvurusu bugün sonuçlandı.

AİHM, 212 gündür ölüm orucu eyleminde olan Avukat Aytaç Ünsal için sağlık durumu nedeniyle yapılan tedbir amaçlı tahliye talebini yakın bir tehlike olmadığı gerekçesiyle reddetti. Oysa, ölüm orucundaki Ebru Timtik hayatını kaybetmişti.

"Adil yargılanma" talebiyle 212 gündür ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yapılan tedbir talepli başvuru sonuçlandı. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), başvurunun reddedildiğini aktardı.

ÇHD’nin konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle: 

"Aytaç Ünsal’ın sağlık durumu nedeniyle AİHM’e yapılan tedbir talepli başvuru sonuçlandı. Mahkeme Ebru’nun yaşamını yitirdiğini bilmesine rağmen Aytaç için yapılan başvuruyu reddetti. 

Mahkemeye sunulan hastane ve Tabipler Birliği raporları pandeminin yarattığı ek riskleri ve mahpus koğuşunun negatif etkilerini tanımlamasına rağmen mahkeme ilgili belgelere değinmeksizin, Aytaç ile ilgili yakın bir tehlike olmadığı gerekçesi ile red kararı verdi. 

Bununla birlikte mahkeme, devletin Aytaç’ın bağımsız hekim talebini göz önünde bulundurması gerektiğinin altını çizdi. 

Ebru’nun yaşamını yitirmesinden hemen önce Anayasa Mahkemesi de yakın bir tehlike olmadığını söylemişti. Bu aşamadan sonra Aytaç ile ilgili yaşanabilecek olumsuz bir sonucun sorumluluğu, gereğini yerine getirmeyen tüm yargı makamlarındadır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar