Ailağa'da söküm işçilerinden eylem: Gemileri yaktık, geri dönüş yok!

Ailağa'da söküm işçilerinden eylem: Gemileri yaktık, geri dönüş yok!
Gemi söküm tesisinde iş bırakan işçiler Aliağa Meydanı'nda eylem yaptı. İşçiler, "Gemileri yaktık, geri dönüş yok" sloganları attı.

İzmir'de dokuz gündür direnişteki direnişteki gemi söküm işçileri, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

 

Gazete Duvar'ın haberine göre, meydana "Gemi söküm cehennem, işçiler köle kalmayacak" yazılı pankart asıldı. Halaylarla başlayan basın açıklamasında sık sık "Direne direne kazanacağız" ve "Gemileri yaktık geri dönüş yok" sloganları atıldı. Açıklama öncesi iş cinayetlerinde ölen tüm emekçiler için saygı duruşunda bulunuldu.

'İNSANCA YAŞAMAK HAKKIMIZ'

Saygı duruşunun ardından konuşan gemi söküm işçileri, dokuz gündür patronlara seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirterek, insanca yaşam ve ücret istediklerini söylediler. Karşılarında muhatap bulamadıklarını ifade eden işçiler, "Biz başkaldırdık, insanca yaşamak bizim hakkımız" dedi. Başka bir işçi de, "Biz burada emeğimizin alınterimizin mücadelesini veriyoruz, vereceğiz de. Geri adım atmayacağız" diye konuştu.

İsçilerin avukatlarından ÇHD üyesi avukat Ali Ekiz, "Amacımız, işçilerin haklı ve meşru taleplerini dile getirirken tehdide maruz kalmamalarıdır. Bu grev zafere ulaşsın diyedir. ÇHD diyor ki isyan, grev direniş" ifadesini kullandı.

'TERSANE PARTORNLARI KAR REKORLARI KIRIYOR'

İşçiler adına açıklama yapan Erdem Pektaş, "Dünya'nın 3. büyük, Avrupa'nın ise tek gemi söküm tersanesi olduğumuz ifade ediliyor. Yıllık 200 milyon dolarlık iş hacminden söz ediliyor. Tersane patronları kâr rekorları kırıyor. Ama biz, tersanede tüm değerleri yaratan işçiler olarak emeğimizin, alın terimizin karşılığını alamıyoruz. Her gün artan enflasyon karşısında biraz daha eziliyoruz. İnsanca yaşanabilecek bir ücret istiyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar