Eve kapanan İstanbul'da aile içi şiddet vakalarında büyük artış var

Eve kapanan İstanbul'da aile içi şiddet vakalarında büyük artış var
2019 Mart'ında yaşanan bin 804 aile içi şiddet olayı, 'Evde kal' çağrısının yapıldığı bu yılın Mart ayında 2 bin 493'e yükseldi. 11 Mart'tan 31 Mart'a kadar geçen sürede 21 kadın öldürüldü.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler ve 'evde kal' çağrısı sonucu kentte asayiş suçları azalsada aile içi şiddet olaylarında büyük artış olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü verileri göre, kentte, 2019 Mart'ında bin 804 aile içi şiddet olayı yaşanırken, bu yılın 'Evde kal'çağrılarının yapıldığı aynı ayda olay sayısı 2 bin 493'e yükselerek, geçen yıla göre 38,2 artış gösterdi.

KADIN ÖRGÜTLERİNE YAPILAN BAŞVURULARDA ARTIŞ VAR

Aile içi şiddetin arttığı uyarısı yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, eve kapanma dönemine girildiğinden beri acil yardım telefon hatlarına gelen aramaların oldukça arttığını söyledi:

"Platformumuza ve kadın örgütlerine başvurular arttı. Aynı zamanda kamu başvuru hatları olan 155,156 ve 183’e de başvuruların arttığını ve bu hatların yetersiz kaldığını, bu hatlara ulaşamayınca bize gelen başvurulardan biliyoruz. Kadınlar evden de çıkamıyorum ne yapacağım zorluğuyla bize başvuruyor. Ya da başvuru yapamaz halde oluyor. Şiddet failleriyle şiddet uygulayan tarafla aynı mekanda bulunduğu için bazen telefon etmenin bile zorlaştığı durumlar yaşıyoruz."

'EVDE KAL' ÇAĞRISININ YAPILDIĞI MART AYINDA 21 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun açıkladığı verilere göre ise, bu ay 29 kadın cinayeti işlenirken, evden çıkmama çağrılarının başladığı 11 Mart'tan 31 Mart'a kadar geçen sürede 21 kadın öldürüldü. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar