Ailelerden 10 Ekim anıtı talebi

Ailelerden 10 Ekim anıtı talebi
IŞİD’in Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında ölen 103 kişinin anma töreninde Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı anıtlaştırma kararının uygulanması istendi.

IŞİD’in 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı önünde DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin ortaklaşa düzenleyeceği 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' öncesi yapılan yürüyüş sırasında gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında ölen 103 kişi, katliamın 42’inci ayında anıldı.

En son Milli Türk Talebe Birliği tarafından yapılan ırkçı saldırılarla zarar gören geçici anıt önünde yapılan anmada, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 15 Ekim 2015'te aldığı anıtlaştırma kararının uygulanması talep edildi.

MİLLİ TÜRK TALEBE BİRLİĞİ'NİN IRKÇI SALDIRILARINA HEDEF OLMUŞTU

IŞİD saldırısında yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin ailelerinin kurduğu 10 Ekim Barış ve Demokrasi Derneği '10 Ekim- Der' Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun tarafından yapılan açıklamada, "Burada hayatını kaybedenlerin yasını tutacak milyonlarca insan var. Ankara halkı olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 15 Ekim 2015 tarihinde aldığı anıtlaştırma kararının uygulanmasını istiyoruz. Bu zamana kadar sizden öncekiler uygulamamışsa yeni yönetim olarak siz uygulayın, önünüzde engel yok. Burası olay mahalli ve burayı deterjanlarla yıkamış olsanız bile bize kan kokusunu unutturamazsınız" ifadeleri kullanıldı.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar