AKP-MHP ittifak görüşmeleri bugün başlıyor

AKP-MHP ittifak görüşmeleri bugün başlıyor
Heyetlerin ittifak modeliyle ilgili görüşmelerinin ardından Erdoğan ve Bahçeli'nin de bir araya gelebileceği belirtildi.

Yerel seçimlerde yapılacak ittifakın nasıl olacağına dair detayların konuşulacağı AKP-MHP görüşmelerinin bugün başlatılacağı belirtildi. Hürriyet'en Deniz Gürel'in haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul'dan aday çıkarmayacaklarını açıklamasıyla başlayan süreçteki ilk somut adım atılıyor. Haberde AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın bugün akşam saatlerinde ilk görüşmeyi gerçekleştireceği belirtildi. 

Heyetlerin ittifak modeliyle ilgili görüşmelerinin ardından son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapacağı görüşme belirleyeceği ifade edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yerel seçimlerde İsatanbul'dan aday çıkarmayacaklarını açıklamıştı.

"SİSTEM TARTIŞILMAYA AÇILIR DEMİŞTİ"

Bununla ittifak meselesinde önemli bir adım atan Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın 3 büyük şehirde başarısız olması durumunda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tartışmaya açılacağını söylemişti. MHP liderinin ittifak açıklamalarının ardından yerel seçimlerde ne gibi adımlar atılacağına dair detaylar bugün görüşülecek. Detaylar konuşulmasının ardından Başkan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli yerel seçim gündemiyle bir araya gelebilir. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar