'AK Parti'nin seçmenini kaybetmesinin nedenlerinden biri de Topbaş'ın görevden alınmasıdır'

'AK Parti'nin seçmenini kaybetmesinin nedenlerinden biri de Topbaş'ın görevden alınmasıdır'
'3. döneminin sonlarında olan Kadir Bey, hiçbir somut gerekçe gösterilmeden, izahatı yapılmadan partisinin arzusu doğrultusunda istifa ettirilerek görevinden ayrıldı'

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, AKP'nin 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini neden kaybettiğine ilişkin görüşlerini sıralarken, eski belediye başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettirilmesinin de etkili olduğunu ileri sürdü. Yılman, "AK Parti’nin politikalarına yön verenler biliyor ya da bilmiyor bilemem… Ama kendi seçmenini kaybetmesinde en önemli faktörlerden biri de budur. Kadir Topbaş’ın izahatı yapılmadan, somut bir gerekçe sunulmadan görevden alınması ve bir kenara itilmesidir!" ifadelerini kullandı. 

Sevilay Yılman'ın bugün (26 Haziran 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Tabii 23 Haziran hezimetinin daha başka nedenleri de var.

Örneğin; YSK’nın 8 Mayıs yenileme kararına sunulan gerekçelerin izahatının yapılamadığı yerde; "Çünkü çaldılar!" gibi anlamsız bir slogan üzerinden kampanyanın yürütülmesi…

Bir zarfta 4 pusuladan sadece birinin hileli, şaibeli olduğunu halkın anlamasını bekleyen bu aklı kim düşündü ve geliştirdi onu da bilmiyorum ama bu hezimete…

Ekonomik daralma…

İşsizlik, toplumsal huzursuzluk…

KHK ile yapılan haksızlıklar… Hukuksuzluklar… Adil olmayan yönetim biçimlerinin de nedenler arasında olduğunu eklemeliyim.

Bu büyük heyelanın, kitle kaymasının nedeni olarak birçok şey yazmak mümkün ama ben özel olarak bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum.

O da Kadir Topbaş mevzusudur.

Bilindiği gibi Topbaş 2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiş, İstanbullularda karşılığı olan, sevilen, saygı duyulan bir isimdi.

Ancak 3. döneminin sonlarında olan Kadir Bey, hiçbir somut gerekçe gösterilmeden, izahatı yapılmadan partisinin arzusu doğrultusunda istifa ettirilerek görevinden ayrıldı.

Ve yine hiçbir izahata gerek duyulmadan yerine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal getirildi.

AK Parti’nin politikalarına yön verenler biliyor ya da bilmiyor bilemem…

Ama kendi seçmenini kaybetmesinde en önemli faktörlerden biri de budur.

Kadir Topbaş’ın izahatı yapılmadan, somut bir gerekçe sunulmadan görevden alınması ve bir kenara itilmesidir!

Yanılıyor muyum?

Öne Çıkanlar