Akar: Ukrayna'da bekleyen gemilerin emniyetli bir şekilde ayrılması için temastayız

Akar: Ukrayna'da bekleyen gemilerin emniyetli bir şekilde ayrılması için temastayız
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Almanya'daki Savunma Bakanları Toplantısının ardından Ukrayna limanlarında bekleyen Türk ticari gemilerine ilişkin açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Almanya'daki Savunma Bakanları Toplantısının ardından gerçekleştirdiği değerlendirmede Ukrayna limanlarında bekleyen Türk ticari gemilerine ilişkin, "Gemilerin de emniyetli, güvenli bir şekilde Ukrayna'dan ayrılmasına yönelik hem Rus hem Ukrayna makamları ile temaslarımız devam ediyor. İnsani yardımlar götürdüğümüz, insani yardımları teslim ettikten sonra hava sahasının kapatılması nedeniyle Ukrayna'da kalan 2 adet A400 M uçağımız var. Onların emniyetli bir şekilde yurdumuza intikali için temaslarımız sürüyor" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ramstein Hava Üssünde gerçekleştirilen "Ukrayna'ya Yönelik Savunma ve Güvenlik İstişare Grup Toplantısı"nın ardından değerlendirmelerde bulundu. 40'tan fazla ülkenin katılımıyla Ukrayna'ya yönelik savunma ve güvenlik istişare toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Akar, toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğunu aktardı. Toplantı çerçevesinde bazı ikili görüşmeler de gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Akar, "Başta sayın Reznikov olmak üzere diğer savunma bakanları ile de görüş alışverişinde bulunma fırsatı bulduk" dedi.

'GEMİLERİN EMNİYETLİ UKRAYNA'DAN AYRILMASINA YÖNELİK TEMASLARIMIZ DEVAM EDİYOR'

Sivillerin tahliyesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, "Sivillerin bir an önce bölgeden tahliyesi çok önemli. Çalışmalarımız devam ediyor. Orada kalan az sayıdaki vatandaşlarımızla birlikte diğer sivillerin de tahliyesine yönelik deniz ulaşımı dahil çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Ukrayna limanlarında bekleyen Türk ticari gemilerine ilişkin ise Bakan Akar, "Gemilerin de emniyetli, güvenli bir şekilde Ukrayna'dan ayrılmasına yönelik hem Rus hem Ukrayna makamları ile temaslarımız devam ediyor. İnsani yardımlar götürdüğümüz, insani yardımları teslim ettikten sonra hava sahasının kapatılması nedeniyle Ukrayna'da kalan 2 adet A400 M uçağımız var. Onların emniyetli bir şekilde yurdumuza intikali için temaslarımız sürüyor" açıklamasını yaptı.

 

Öne Çıkanlar