Akaryakıt fiyatlarında indirim

Akaryakıt fiyatlarında indirim
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), akaryakıt fiyatlarında indirim yapıldığına dair iki bilgilendirmede bulundu.

LPG’de 72, motorinde 5 kuruşluk pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde indirim yapıldı. Benzinde 41 kuruşluk, motorinde 40 kuruşluk, LPG’de 1 liralık indirimler ise son ÖTV düzenlemesi nedeniyle pompaya yansımayacak.

EPGİS’in Twitter hesabından yapılan "Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV (Özel Tütekim Vergisi) Düzenlemesi" başlıklı ilk açıklamada, Benzinde 41, motorinde 40, LPG’de 1 liralık indirim yapıldığı kaydedilerek, "İndirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır" denildi.

İkinci paylaşımda ise LPG’de 72, motorinde 5 kuruşluk yapıldığı belirtilerek, bu indirimlerin pompa satış fiyatına yansıyacağı ifade edildi.

Dün de benzine 1.63 TL, motorinde 1.65 TL indirim yapılmış ancak vatandaşın cebine yansımamıştı.

ÖTV'YE ULAŞANA KADAR İNDİRİM YOK

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesine ilişkin bir karar yayımlanmıştı. Karara göre, akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim, ÖTV tutarına eklenecek. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ÖTV matrahına ulaşana kadar indirim olmayacak. Akaryakıt ürünlerinde ÖTV, ürünlerin döviz cinsinden fiyatlarının azalış tutarı kadar artırılacak. Bugünden itibaren ürünlerin fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV'ye yansıyacak. Söz konusu artışlar hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek.

Akaryakıtta dolar kuruna bağlı olarak yükselen fiyatların ardından fiilen sıfırlanan ÖTV geri gelmişti.

Öne Çıkanlar