Akaryakıtta biz zam ihtimali daha: Bayiler kâr marjının artmasını istiyor

Akaryakıtta biz zam ihtimali daha: Bayiler kâr marjının artmasını istiyor
Dağıtım şirketleri ve bayilerin benzin, otogaz ve motorindeki litre başı kâr paylarının artırılması için enerji yönetimine talepte bulunduğu ifade edildi.

Akaryakıt dağıtım şirketleri ve bayiler, satılan her litre benzin, motorin ve LPG’den (otogaz) aldıkları payın artırılması için telepte bulunacak.

Sektör dernekleri, enerji yönetimiyle yaptıkları görüşmede, bu konudaki taleplerini iletecek. 

Son zamlar sonrasında marjların eridiğini belirten sektör, enflasyon oranında marjların düzenlenmesini gündeme getiriyor. Marjlarda yapılacak artış, akaryakıt fiyatlarının da artması anlamına geliyor.
 
İCT Media'nın haberine göre, sektör temsilcileri, akaryakıt fiyatlarının hızla yükseldiğini, buna karşılık kâr marjlarının yerinde saydığını ve sektörün varlığını sürdürecek bir tutarın gerisinde kaldığını belirtiyor.

Sektör, akaryakıt dağıtım şirketi ile bayi toplam kâr marjının 95-100 kuruş dolayında olduğunu belirterek, "Bunun yüzde 55’ini bayi alıyor. Gerisi, dağıtım şirketine kalıyor. Artan maliyetler nedeniyle bu paylar yetersiz kaldı. Sektörün varlığını sürdürmesi ve ticaretin devam etmesi için payların artışı önemli" dedi.

Enerji yönetiminin, peş peşe zamların geldiği bir dönemde şimdilik marj artışına mesafeli yaklaştığı ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar