Akdeniz’de göçmen tekneleri battı: 163 ölü

Akdeniz’de göçmen tekneleri battı: 163 ölü
Son can kayıplarıyla birlikte Avrupa’ya ulaşmak için yola çıkıp Akdeniz’de boğularak yaşamını yitiren göçmenlerin sayısı yılbaşından bu yana 1508’e yükseldi.

Foto: Arşiv


Uluslararası Göç Örgütü, Akdeniz’de Libya açıklarında iki teknenin batması sonucu 163 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiğini açıkladı. Son can kayıplarıyla birlikte Avrupa’ya ulaşmak için yola çıkıp Akdeniz’de boğularak hayatını kaybeden düzensiz göçmenlerin sayısı yılbaşından bu yana 1508’e yükseldi.

Uluslararası Göç Örgütü Sözcüsü Flavio Di Giacomo, ‘yeni bir dram' diyerek son gelişmeyi basına duyurdu. Flavio Di Giacomo, Libya’nın başkenti Trablus yakınlarında Surman açıklarında batan ilk gemide 102, Sabratha açıklarında batan ikinci gemide ise 61 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Foto: AFP / Akdeniz'de kurtarılan göçmenler

35 KADIN VE 10 ÇOCUK KURTARILDI

Euronews’in aktardığı habere göre Di Giacomo, son batan gemide aralarında 35 kadın ve 10 çocuk olmak üzere 210 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl batan teknelerde 999 kişi hayatını kaybetmişti. Yılbaşından bu yana Libya sahil koruma görevlileri, Avrupa’ya ulaşmak için Akdeniz’e yasa dışı bir şekilde açılan 31 bin 500 düzensiz göçmen yakaladı. Daha önce bu rakam, 11 bin civarındaydı.

Öne Çıkanlar