Akil İnsanlar Heyeti: Kadir İnanır’ın yanındayız

Akil İnsanlar Heyeti: Kadir İnanır’ın yanındayız
Kadir İnanır’ın, İçişleri Bakanı Soylu tarafından hedef gösterilmesine bir tepki de Akil İnsanlar Heyeti’nden geldi.

Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli kitabının tiyatro sahnesine taşındığı etkinliğe katılan sanatçı Kadir İnanır’ın hedef gösterilmesine tepki gösteren Akil İnsanlar Heyeti üyeleri, "Kadir İnanır’ın yanında duruyor, bakanı sözlerini geri almaya ve özür dilemeye davet ediyoruz" dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli kitabının tiyatro sahnesine taşındığı etkinliğe katılan sanatçı Kadir İnanır’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilmesine bir tepki de Akil İnsanlar Heyeti’nden geldi.

Akil İnsanlar Heyeti üyeleri tarafından "Kadir İnanır’ın Yanındayız" başlıklı yazılı açıklama yayımlandı.

‘NEFRET SÖYLEMİ KULLANILDI’

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan tarafından "Akil İnsanlar heyeti içeresinde yer alan ve kısa zamanda iletişim kurabilen ekte imzaları bulunan kişiler olarak 'Kadir İnanır'ın Yanındayız' konulu açıklamamız" notuyla duyurulan metin ve imzacılar şöyle:

"Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli kitabı, geçtiğimiz günlerde Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından Kenter Tiyatrosu’nda sahneye taşındı ve bir okuma gerçekleştirildi. Kimi siyasiler oyunu düzeysiz bir şekilde eleştirirken, İçişleri Bakanı daha da ileri gitti, etkinliği izleyenlerden birisi olan Kadir İnanır’a yönelik aşağılayıcı, hedef gösteren ve suç oluşturan bir nefret söylemi kullandı.

'BAKANI ÖZÜR DİLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Ülkenin ve kişilerin güvenliğini sağlamakla görevli bir bakanın tanınmış bir sanatçıyı hedef göstermesi kesinlikle kabul edilemez. Bu söylem, sorunların barış içerisinde çözümüne ve bunu temsil eden kişilere yönelik olduğu oranda, durum demokrasi ilkeleri bakımından daha vahim hale gelmektedir. Kadir İnanır’ın yanında duruyor, bakanı sözlerini geri almaya ve özür dilemeye davet ediyoruz."

METNİN İMZACILARI

Metne imza atan Akil İnsanlar Heyeti üyeleri şöyle: "Ahmet Faruk Ünsal, Ali Bayramoğlu, Baskın Oran, Celalettin Can, Doğu Ergil, Etyen Mahçupyan, Fuat Keyman, Levent Korkut, Nihal Bengisu Karaca, Oral Çalışlar, Öztürk Türkdoğan, Vahap Coşkun, Yıldıray Oğur, Yücel Sayman." (MA)

Öne Çıkanlar