Akın Atalay: Alev Coşkun Saray'la işbirliği yaptı

Akın Atalay: Alev Coşkun Saray'la işbirliği yaptı
Cumhuriyet Vakfı'nın eski icra kurulu başkanı ve vakıf üyesi Akın Atalay, Alev Coşkun hakkında ağır suçlamalarda bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi'nin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı'nın eski icra kurulu başkanı ve vakıf üyesi Akın Atalay, Vakfın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Alev Coşkun'u gazeteyi ele geçirmek için Saray ve AKP ile işbirliği yapmakla suçladı.

Halk TV'de Enver Aysever'in programına katılan Akın Atalay, Cumhuriyet gazetesinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet gazetesinde yönetim değişikliğinin ardından ayrılanlar hakkında gazetenin kimi yazar ve yöneticileri tarafından çok sayıda suçlamalar dile getirildiğini anımsatan Akın Atalay, bu güne dek sustuklarını söyledi.

Gerçeklerin artık ortaya konması gerektiğini dile getiren Akın Atalay, kendisinin de aralarında yer aldığı Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının yargılanıp ceza aldığı dava ile gazetenin el değişmesiyle sonuçlanan hukuk davasının aslında birbiriyle bağlantılı davalar olduğunu vurguladı.

"İki dava arasında bağ kurulduğu için hapis yattık ve ceza aldık" diyen Atalay söz konusu bu iki davaya da bir ihbar mektubunun neden olduğunu söyledi. Atalay, doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen ihbar mektubunun bizzat bugün Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapan Alev Coşkun tarafından yazıldığını belirtti. Bunu ceza davası sırasında mahkemede de belgeleriyle kanıtladığını vurgulayan Atalay, "Alev Coşkun gazeteyi ele geçirmek için Sarayla işbirliği yaptı, AKP ile işbirliği yaptı" dedi.

"CUMHURİYET'İN SIRTINDA BÜYÜK BİR AHLAKİ KAMBUR..."

Akın Atalay ayrıca, gazete el değiştirdikten sonra yeni yönetimle çalışmak istemedikleri için eski yönetimle ikale sözleşmesi imzalayan gazeteninin eski yönetici ve yazarlarından oluşan 8 kişinin de ahlaksız bir şekilde işten atıldığını söyledi:

Bu sekiz arkadaşımızın iş sözleşmelerini ahlaka ve iyi niyet kurallarına aykırılıktan feshetmişler. Hala orada çalışan namuslu arkadaşlara seslenmek istiyorum o madde, hırsızlık, cinsel taciz gibi çok ağır bir maddedir. Bu maddeye dayanarak cumhuriyete yıllarını vermiş insanların sözleşmesini feshetmek bir ahlaki sorundur. Bu cumhuriyetin sırtında büyük bir ahlaki kamburdur. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar