Akın Atalay: Cumhuriyet'te tespit edilen MİT'le irtibatlı isim başka bir gazetede

Akın Atalay: Cumhuriyet'te tespit edilen MİT'le irtibatlı isim başka bir gazetede
İlhan Selçuk, ‘aman ses etmeyin, her gazetede istihbaratla ilişkili kişiler bulunur, biz hiç olmazsa birini öğrenmiş, bilmiş olduk’ demişti.

Eski Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, işkence yaptığını itiraf eden eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür’ün ‘Basında çok MİT’çi var’ açıklamasını ardından Cumhuriyet’te tespit edilen MİT ile irtibatlı ismin halen başka bir gazetede çalıştığını duyurdu.

Akın Atalay, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

"Ergenekon soruşturması kapsamında Cumhuriyet’ten bir gazetecinin ifadesinin alınması sırasında, dönemin ünlü savcısı, ifadesi alınan gazetecinin istihbaratla ilişkisini (gazetenin avukatının huzurunda) ifşa etmişti. ‘Seni bugüne kadar ifadeye çağırmamamız bu irtibat sayesindeydi’ demişti.

İfadesinden sonra serbest bırakıldı" diyen Atalay, "Durum kendisine aktarılınca İlhan Selçuk, ‘aman ses etmeyin, her gazetede istihbaratla ilişkili kişiler bulunur, biz hiç olmazsa birini öğrenmiş, bilmiş olduk’ demişti. İlhan Selçuk’un vefatından 5-6 ay sonra sonra işten atılmıştı. Hala başka bir ulusal gazetede yazıyor o gazeteci."

O İSİM MEHMET FARAÇ MI?

Akın Atalay'ın iddiaların ardından gözler gazeteci Mehmet Faraç'a çevrildi. O dönem Mehmet Faraç, dönemin Ergenekon savcısı ve şimdi 'FETÖ'den firari olarak aranan Zekeriya Öz'e ifade vermiş daha sonra gazeteci İlhan Selçuk'un yaşamını yitirmesinin5-6 ay sonra işine son verilmişti. Mehmet Faraç, şimdi Yeni Çağ gazetesinde yazmakta. 

Faraç, Doğu Perinçek'e yakınlığıyla bilinen Aydınlık gazetesinde de köşe yazarlığı yapmıştı.

Öne Çıkanlar