Akın Atalay'dan Osman Kavala kararına tepki: Casusluk suçlaması yandı bitti kül oldu

Akın Atalay'dan Osman Kavala kararına tepki: Casusluk suçlaması yandı bitti kül oldu
Avukat Akın Atalay, Gezi Davası'nın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman Kavala hakkında bugün görülen duruşmada verilen 'tutukluğa devam' kararına dair açıklama yaptı.

Avukat Akın Atalay, Gezi Davası'nın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman Kavala hakkında bugün görülen duruşmada verilen "tutukluğa devam" kararını eleştirerek, "tutuklama gerekçesi olan casusluk suçuna ne oldu? Yandı, bitti, kül oldu" dedi.

Avukat Akın Atalay, Gezi Davası'nın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman Kavala hakkında bugün görülen duruşmada isnad edilen suçtan bağımsız olarak verilen "tutukluğa devam" kararına ilişkin olarak Twitter'dan paylaşımda bulundu. 

Atalay, paylaşımında, savcının Kavala'nın "Casusluk" suçlamasıyla tutuklu olduğu hade "cebir ve şiddet kullanarak hükümeti devirmeye teşebbüsten ceza verilmesi"ni talep ettiğini hatırlattı. Atalay, "Eee peki tutuklama gerekçesi olan casusluk suçuna ne oldu? Yandı, bitti, kül oldu. Savcı bey aynı anda birbirine tezat iki ayrı talepte bulunuyor" dedi. 

'SUÇLAMA YÖNELTMEDİĞİN BİR SUÇTAN TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEMEK'

Atalay şöyle devam etti:

"Bir yandan Kavala’ya casusluk suçundan herhangi bir suçlama yöneltmiyor ve yaptırım istemiyor, ama öte yandan casusluk suçundan tutuklamanın devamını istiyor. Mahkûmiyet istemediğin, suçlama yöneltmediğin bir suçtan tutukluluğun devamını istemek, böyle bir suç yok ama öteki suçtan tutuklama yapamayacağımız için (çünkü tutuklamada azami süreyi aştık) olmayan bir suçtan yaptığımız tutuklamayı devam ettirelim, demektir. Bu yapılan işe en nazik şekilde bir izah getirmeye kalksak bile ağır hakaret olur diyeyim siz anlayın artık durumun vahametini."

Öne Çıkanlar