Akit TV’de yine skandal: Kızların en ideal doğurma yaşı 13-16'dır

Akit TV’de yine skandal: Kızların en ideal doğurma yaşı 13-16'dır
Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Muttalip Kutluk Özgüven, 'Süper kadın diye bir ırk var. Ve bu da 13-16 yaş arasında, istediğiniz doktora sorun.' diye konuştu.

Sık sık skandallarla gündeme gelen Akit TV'de bu kez de küçük kızların en ideal çocuk doğurma yaşının 13 ile 16 aralığı olduğu savunuldu.

"Derin Kutu" isimli programda konuşan Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, doktorların da kızların doğum yapmaya en müsait yaş aralığının 13-16 yaş aralığı görüşünde olduğunu öne sürdü.  

Prof. Özgüven, "Süperman diye bir şey yok hayal kahramanı ama, süper kadın diye bir ırk var. Ve bu da 13-16 yaş arasında, istediğiniz doktora sorun. 12-17 de olur. Çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş. Yani ben diyorum ki; erkekler olsun, kadınlar olsun, biraz zekamızı koyalım."

12 yaşındaki kız çocuklarının hamile kalmak için en uygun yaşta olduğunu savunan Prof. Özgüven'in sözlerine karşı programın sunucusu Sabri Balaman da sessiz kaldı.

MUTTALİP KUTLUK ÖZGÜVEN KİMDİR?

Lisansını 1990 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisansını 1992 yılında Manchester University Bilgisayar Dilbilimi Bölümü’nde, doktorasını ise 2004 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Bölümü’nde tamamladı. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, ayrıca aynı üniversitede  2018 yılından bu yara "Rektör Danışmanı" olarak görev yapıyor.

HAKKINDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

İstanbul Aydın Üniversitesi, Özgüven’in yaptığı açıklamalar nedeniyle üniversite yönetiminin acilen toplandığını ve Özgüven hakkında hukuki süreç başlattıklarını duyurdu.

Üniversiteden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle: "Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof. Dr. M. Kutluk Özgüven’in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin kurumsal yaklaşımını yansıtmamaktadır. Ancak böyle bir yaklaşımın, "Aydınlık bir geleceğe" sloganına sahip, öğrenci ve personelinin yüzde 60’ı kadın olan, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının yetiştirilmesinde büyük görevler üstlenen ve geleceğin güçlü kadın liderlerini yetiştirmekten gurur duyan bir kurum tarafından kabul edilmesi, görmezden gelinmesi ya da mazur görülmesi kati surette mümkün değildir. Ülkemizin kanayan yarası olan çocuk istismarını olağanlaştırmayı amaçlayan bu açıklamasından dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz. İstanbul Aydın Üniversitesi yönetiminin olay sonrası acilen toplanarak, söz konusu personel hakkında hukuki süreci başlattığını, süreç sonunda gerekli bilgiyi kamuoyuyla tekrar paylaşacağımızı, böyle bir zihniyetin kurumumuzda asla barınamayacağını bilhassa belirtmek isteriz." (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar