AKM otoparkında personele yer verilmemesine CHP’den tepki: Park etme garantisi mi verdiniz?

AKM otoparkında personele yer verilmemesine CHP’den tepki: Park etme garantisi mi verdiniz?
CHP’li İlgezdi, yeniden açılan AKM’nin otoparkında personel için yer ayrılmamasına ve günlük 65 lira istenmesine tepki gösterdi.

ARTI GERÇEK- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeniden yapılarak açılan AKM’de otoparkların yetersizliğinin gerekçe gösterilerek çalışanlara yer ayrılmadığını açıklayarak, "2 bin kişilik büyük salonunun, 800 kişilik tiyatro salonunun olduğu, bu temsiller için yüzlerce sanatçı ve personelin çalıştığı AKM’ye sadece 400 kişilik otopark yapılması kimin talimatıdır? Çalışanlara otoparkta yer ayrılmadığı için günlük 65 lira otopark parası ödemek zorundalar. 25 gün çalışmaya gelen çalışanlar ayda 1.625 lira otopark parası ödemek zorunda kalacak. Bu çalışanların birçoğunun maaşının yarısı otopark ücretine gidecek. Böyle bir uygulama olamaz" dedi.

"Daha önce 3.500 lira maaş alan 3600 ek göstergeli çalışanları ortaya çıkarmıştım. Bu ekipten bir oyun hazırlığı için 25 gün çalışmaya gelen personel otoparka bin 625 lira vermek zorunda. Yani 2 bin liradan az gelir için çalışmak zorunda. Başka bir ifade ile maaşlarının yüzde 46’sı otoparka gidecek" diyen İlgezdi başka hiçbir devlet kurumunda personele böyle bir muamele yapılmadığını kaydetti.

- CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi

‘AKILLARI KÜLTÜRDE DEĞİL OTOPARKTA’

CHP'li İlgezdi, Ankara’da yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının otoparkında da çalışanların otoparkın en alt katı olan -3 ve -3A katlarında 180 kişilik yer ayrıldığını ifade ederek, "Bakanlığın aklı kültür ve sanatta değil otoparkta. ‘Biz nasıl yapalım da kendi personelimize otoparklarda yer ayırmayalım, onlardan para alalım’ diyor bakanlık yetkilileri" dedi.

‘OTOPARKA PARK ETME GARANTİSİ Mİ VERDİNİZ?’

180 kişilik ayrılan yerin hiçbir kritere göre olmadığının altını çizen Akkuş İlgezdi, "CSO binasında CSO, Devlet Türk Halk Müziği Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Topluluğu, Devlete Halk Dansları Topluluğu, Devlet Çok Sesli Korosu, Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu müdürlüklerine bağlı görevli personel ve sanatçılar için 180 kişilik yer ayrılmış. 180’den fazla personel gelirse para alınacağı personele resmi yazı ile iletildi" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığın otopark ile ilgili aldığı kararların şaşkınlık yarattığının altını çizen İlgezdi, "181’inci personel cezalandırılarak günlük 30 lira para vermek zorunda kalacak. Havalimanlarına uçuş, köprüler ve otoyollara geçiş garantisi veren hükümet, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı otoparklara da park etme garantisi mi verdi?" diye sordu.

Öne Çıkanlar