AKOM: İstanbul 3 gün kar ve fırtınanın etkisinde kalacak

AKOM: İstanbul 3 gün kar ve fırtınanın etkisinde kalacak
Bölge illerinin ardından İstanbul'da 6 Şubat Perşembe gününden itibaren soğuk, kar yağışlı ve fırtınalı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor.

İstanbul'da 14-17 dereceyle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının 5 Şubat Çarşamba günü sona ereceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre, Çarşamba akşam saatlerinden itibarenİstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde Sibirya'dan gelen soğuk ve yağışlı havalar etkili olacak.

HAVA SICAKLIĞI 12 DERECE DÜŞECEK

AKOM yaptığı açıklamada, soğuk havayla birlikte hava sıcaklıklarının 8-12 derece birden azalarak kar değerlerine gerileyeceğinin hesaplandığını açıkladı.

Çarşamba yer yer kuvvetli sağanak yağmur olarak başlayacak yağışların Perşembe sabah saatlerinden itibaren Pazar gününe kadar aralıklarla kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava sıcaklığının 6-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri olan 3-6 derece altında seyretmesi bekleniyor.

AKOM'DAN SEL, SU BASKINI VE ÇATI UÇMASINA KARŞI UYARI YAPILDI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, yurttaşları Perşembe-Pazartesi günleri arasında oluşabilecek don ve buzlanmaya karşı dikkatli olması konusunda uyardı.

İstanbullulara bu tarihler arasında toplu taşıma kullanılması önerisinde bulunan yetkililer, su baskını, göllenme, sel, taşkın, ağaç ve direk devrilmesi, çatı ve tabela uçması, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu. (DHA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar