'AKP af teklifine cinsel istismar suçlarını da eklemek istedi'

'AKP af teklifine cinsel istismar suçlarını da eklemek istedi'
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan açıkladı.

 İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, AKP’nin infaz indirimi yasa teklifine cinsel istismar suçlarını da eklemek istediğini fakat kabul etmediklerini söyledi.

"Çocuk yaşt evlilik" tasarısı hakkında Twitter'da paylaşımda bulunan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, "Az önce Sayın Lütfü Türkkan’la görüştük, kendileri bu teklifin kanunlaşmış olmadığını iletti. Teşekkür ederim… Tedbirli olmak ve takipçisi olmayı sürdürmek sorumluluğu baki. Bilginize" paylaşımına avukat Sedef Erken, "Kanunlaşmamış demek bile az, böyle bir metin taslakta yoktu zaten" yorumunu yaptı.

Hablemitoğlu'na cevap veren Lütfü Türkkan ise, "Bize teklif olarak Ak Parti Grubu tarafından geldi tasarı komisyondan geçtikten sonra. Biz kabul etmedik. Bu da burada bulunsun" ifadelerini kullandı.

AKP, infaz yasasında değişik öngören teklifi Meclis’e sunduktan sonra kamuoyunda "çocuk yaşta evlilik" olarak gündeme getirilen çocuğa cinsel istismar suçlarına da kısmi af getirecek bir düzenleme için CHP, HDP ve İYİ Parti’yle görüşmüştü, ancak olumlu yanıt alamamıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar