AKP Batman il Başkanı: Hasankeyf'in hiçbir sorunu kalmadı

AKP Batman il Başkanı: Hasankeyf'in hiçbir sorunu kalmadı
AKP Batman İl Başkanı Akif Gür, Ilısu Barajı'nda biriken sular altında kalan Hasankeyf'in hiçbir sorunun kalmadığı savundu.

Batman'da bulunan ve tarihi 12 bin yıl geriye uzanan Hasankeyf'i sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı'nda tutulan sular ilçeye doğru ilerlerken, AKP Batman İl Başkanı Hasankeyf'in hiçbir sorununun kalmadığını savundu. 

Aralarında AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı ve Afyon Milletvekili Veysel Eroğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın da olduğu heyet geçtiğimiz hafta bölgede incelemelerde bulunmuştu. 

İnceleme sonrası AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren heyette yer alan AKP Batman İl Başkanı A. Akif Gür’ün "Sayın başkanım Hasankeyf’in hiçbir sorunu kalmadı" dediği ortaya çıktı. 

Baraj yapımı için iş makineleri ve patlayıcılar ile tahrip edilen Hasankeyf Kalesi civarında inceleme yapan heyet daha sonra Erdoğan'a bilgi verdi. 

Gazete Fersude'de yer alan habere göre, AKP Batman İl Başkanı A. Akif Gür’ün bilgi verdiği anlara ait görüntülerde Gür’ün Erdoğan’a "Sayın Cumhurbaşkanım saygılarımı iletiyorum. Bugün sesimize ses oldunuz, güç oldunuz. Hasankeyf’in en ufak bir sorunu kalmadı. Allahlın izniyle. 17’sinde inşallah noktayı da koyacağız" dediği ortaya çıktı. 

Yapılacak inceleme kenti su altında bırakacak olan baraja yapılan iskelelerin kopması ve kentin taşındığı yeni yerde ortaya çıkan kötü yaşam koşulları nedeniyle defalarca ertelenmişti. 

Öne Çıkanlar