AKP binasına yakın oldukları için suçlu kabul edildiler

AKP binasına yakın oldukları için suçlu kabul edildiler
'AKP ilçe binasına saldırı yapacakları' iddiasıyla tutuklanan Coşkun Çetres ve İsmail Doğan hakkında 'örgüt üyeliği' iddiasıyla iddianame hazırlandı.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde 20 Haziran’da "AKP ilçe binasına saldırı yapacakları" iddiasıyla tutuklanan Coşkun Çetres ve İsmail Doğan hakkında hazırlanan iddianame, Ağrı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Çetrez ve Doğan’a, "örgüt üyesi olmak", "tehlikeli madde bulundurma" ve "siyasi partilerin kullanımında olan binaya zarar vermeye teşebbüs etmek" iddiasıyla ceza istendi. 

AKP BİNASINA YAKIN OLMALARI SUÇ 

İddianamede, 20 Haziran 2021 günü saat 02.10 sıralarında devriye atan polislerin AKP ilçe binası yakınında bulunan 3 şahıstan şüphelenilmesi üzerine şahıslara kontrol yapılmak istendiği, ancak şahısların ekipleri görmesi üzerine kaçmasıyla yaşanan kovalamaca neticesinde, İ.A. isimli çocuğun gözaltına alındığı, AKP ilçe binası etrafında yapılan aramalarda molotof kokteyllerinin bulunduğu iddialarına yer verildi. 

‘HABER YOLUYLA EMİR ALDILAR’ İDDİASI

Fırat Haber Ajansı'nda yayınlanan bir haberi iddianameye savcı bu kişilerin sitede yayımlanan haberler yoluyla emir aldığını iddia etti. İddianamede daha önce teslim olan gizli tanıkların verdiği bilgilere yer verilirken bu bilgiler doğrultusunda Çetrez ve Doğan’ın "YPS üyesi" oldukları da iddia edildi. 

Hazırlanan iddianame kapsamında Çetrez ve Doğan 10 Ocak’ta ilk kez hakim karşısına çıkacak. 

Öne Çıkanlar