AKP'de BAE krizi: Cahit Özkan'ın istifa etmesi istendi ancak direniyor

AKP'de BAE krizi: Cahit Özkan'ın istifa etmesi istendi ancak direniyor
Gazeteci İsmail Saymaz, AKP yönetiminin BAE'yle ilgili sözleri Özkan'dan istifa etmesini istediğini ancak Özkan'ın direndiğini aktardı.

Armağan Çağlayan’ın YouTube'da yayımlanan programına konuk olan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın, AKP’nin 15 Temmuz darbe girişiminin "finansörü" olmakla suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile yeniden geliştirilmeye çalışılan ilişkilere dair yorumları parti içinde krize neden oldu.

Özkan'ın sözlerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki gelmiş Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır. Türkiye-BAE ilişkileri Cumhurbaşkanımız Sn Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın ortak iradesiyle karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak ilerlemektedir" demişti. 

SAYMAZ: İSTİFA ETMESİNİ İSTEDİLER

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP içinde Özkan’ın sözlerinin etkisine ilişkin yeni bir iddiada bulundu.

Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

"Öğrendiğim kadarıyla AK Parti’de, Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan istifa etmesi istendi. Ancak Özkan, direniyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar